Hasta kabulüne başlandı

Sağlık Bakanlığı tarafından Malatya merkezde yapımı tamamlanan ve 5 yıldızlı otel konforunda sağlık hizmeti vermeyi amaçlayan 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, dün itibariyle hasta kabulüne başladı.

Hasta kabulüne başlandı

2017 yılında inşasına başlanılan ve iki yıl içerisinde yapımı tamamlanan 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi sadece Malatyalıların değil, bölge halkının da umudu oldu. 28 Ekim’den itibaren hasta kabulüne başlayan hastanenin Malatya başta olmak üzere Adıyaman, Elazığ ve Bingöl'deki hastalara da tedavi hizmeti sunacak. 

Beş yıldızlı otel konforunda

Hasta kabulüyle ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erdal Aktürk, Kadın Doğum ve Çocuk Bölümünün dün sabah itibariyle hasta kabulüne başladığını belirterek, “Hastanemiz yaklaşık 300 yataklı ve 50'e yakın yoğun bakımı olan büyük bir hastane. Şehrimize hayırlı olsun. Hastanemiz beş yıldızlı otel konforunda bir hastane. Beğenmemek mümkün değil. Ufak tefek eksikliklerimiz var onları tamamlayacağız. Bu kadar büyük bir hastaneyi hazır hale getirmek kolay olmuyor. O eksiklikleri tamamladığımız zaman hemşerilerimizin memnun olacağına eminiz" dedi. 

Beklenenin üzerinde bir yoğunluk var

Aktürk, iki hastaneye birden bakacağını anımsatarak,  “İş yükümüz biraz artacak. Ama biz yorulmayacağız. Çalışmaya devam edeceğiz. Böyle güzide eserleri kazandıran ve katkı veren herkese çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun şehrimize böyle güzel hizmet verecek bina imkanları sağladıkları için" diye konuştu. Beklenenin üzerinde bir yoğunluğun olduğuna dikkat çeken Aktürk, “Hemşerilerimiz büyük bir istekle buraya geliyorlar. İnşallah istediklerini burada bulacaklar. Hastane şehrin göbeğinde ulaşım kolay imkanlar önceki hastaneye kıyas edilemeyecek kadar çok iyi. İnşallah vatandaşlarımız mutlu olacak" şeklinde konuştu.