Hasret bitsin

Yeni Malatyaspor, Süper Lig'in 28. haftasında bugün sahasında oynayacağı Beşiktaş karşılaşmasında 7 haftalık galibiyet hasretine son vermek istiyor. Yeni Malatya Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak mücadeleyi hakem Halis Özkahya yönetecek. Karşılaşma, beIN SPORTS HD1'den canlı yayınlanacak.

Hasret bitsin

Süper Lig'de galibiyet hasreti 7 maça çıkan Yeni Malatyaspor, ligde en son galibiyetini 20. haftada deplasmanda Atakaş Hatayspor'u 2-1 yenerek elde etti. Sarı-siyahlı ekip, daha sonra yaptığı 7 maçta ise 4 beraberlik ve 3 yenilgi yaşadı. Daha önce teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile yollarını ayıran Yeni Malatyaspor, Beşiktaş maçına sportif direktör Ali Ravcı yönetiminde hazırlandı. Sarı-siyahlı takımda kırmızı kart cezalısı olan savunma oyuncusu Semih Kaya, Beşiktaş maçında forma giyemeyecek. Daha önce Yeni Malatyaspor’da görev yapan Sergen Yalçın, bir sezon sonra Malatya’da beraber görev yaptığı Ali Ravcı’ya rakip olacak.

İlk maçı Beşiktaş 1-0 kazanmıştı

Ligin 27. haftasında Yukatel Denizlispor'u 3-0 mağlup eden siyah-beyazlı takım, 17 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 yenilgiyle 54 puan toplayarak 2. sırada yer alıyor. Yeni Malatyaspor ise 7 galibiyet, 10 beraberlik ve 9 yenilgi sonunda 31 puan elde ederek 13. sırada bulunuyor. İki takım arasında ligin ilk yarısında İstanbul'da oynanan karşılaşmayı Beşiktaş, 1-0 kazanmıştı.

7 haftalık galibiyet özlemi

Sarı-siyahlılar ligde son 7 maçtır galibiyet alamıyor. Son olarak ligin 20. haftasında deplasmanda Hatayspor’u 2-1 yenerek 3 puan alan Yeni Malatyaspor, sonrasında sahasında Galatasaray’a 1-0 yenilirken, yine sahasında ağırladığı Fatih Karagümrük ile de 0-0 berabere kaldı. Bir sonraki hafta deplasmanda Göztepe ile 2-2 berabere kalan sarı-siyahlılar sonraki hafta sahasında Trabzonspor’a 2-0 mağlup oldu. 25. haftada Antalyaspor ile deplasmanda 1-1 berabere kaldıktan sonra Konyaspor'a 3-2 mağlup oldu. Ligin 27. haftasında Gençlerbirliği ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Yeni Malatyaspor’da kırmızı kart cezalısı Semih Kaya’nın dışında önemli bir eksik bulunmuyor. Sarı kart sınırında bulunan Jody Lukoki, Wallace, Ahmed Ildız ve Jetmir Topalli’nin ise bugün oynanacak mücadelede sarı kart görmeleri halinde 29. haftada oynanacak Denizlspor mücadelesinde cezalı duruma düşecek.

İki takım 8. kez karşı karşıya gelecek 

Beşiktaş ile Yeni Malatyaspor, ligde 8. kez karşı karşıya gelecek. İki takımın oynadığı 7 maçta Beşiktaş'ın 5, Yeni Malatyaspor'un 1 galibiyeti bulunurken, 1 karşılaşma ise golsüz sona erdi. 2017-2018 sezonunda oynanan ilk maç 0-0 beraberlikle biterken, ikinci yarıdaki karşılaşmayı Beşiktaş 3-1 kazandı. Siyah-beyazlı ekip, sonraki sezon oynanan iki karşılaşmada rakibine 2-1'lik skorlarla üstünlük kurdu. Geçen sezon İstanbul'da oynanan karşılaşmada Yeni Malatyaspor, Beşiktaş'ı 2-0 yendi. Siyah-beyazlı ekip de deplasmanda rakibini 1-0 mağlup etti. Beşiktaş, bu sezon evindeki karşılaşmadan 1-0 galibiyetle ayrılmıştı. 

Hazırlıklar tamamlandı

Yeni Malatyaspor, Sportif Direktör Ali Ravcı nezaretinde Orduzu Pınarbaşı Nurettin Soykan Tesislerindeki Beşiktaş maçı hazırlıklarını tamamlayarak maç saatini beklemeye başladı. Konuk ekip Beşiktaş ise dün havayolu ile Malatya’ya gelip kampa girip otelde maç saatini beklemeye başladı. 

Muhtemel 11’ler 

Yeni Malatyaspor: Ertaç, İssam, Wallece, Hadebe, Karim, Afriye, Ahmet İldiz, Mallan, Teeth, Umut ve Adem

Beşiktaş: Ersin, Rosier, Nskala, Welinton, Vida, Atiba, Josef de Souza, Ljajic, Aboubakar, Larin ve Ghezzal. AA-İHA-Haber Merkezi

Hasret bitsin
Hasret bitsin