Haskul, Erdoğan'a Seslendi!

Saadet Partisi Battalgazi 1.Sıra Meclis Üyesi Adayı Mehmet Haskul, Malatya'da, seçim çalışmaları nedeniyle çok fazla israf yapıldığını belirterek, Çarşamba günü Malatya'yı ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Malatya'yı gezerek israfı görmesini tavsiye etti. 

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Haskul, Erdoğan'a Seslendi!

Saadet Partisi Battalgazi 1.Sıra Meclis Üyesi Adayı Mehmet Haskul, israf ve haksızlık konusunda açıklamalarda bulundu. Malatya’yı ziyaret etmesi beklenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Haskul, Malatya’nın durumunu vatandaşlardan ve esnaflardan dinlemesini tavsiye etti. 

 Malatya'yı onlardan dinlemenizi tavsiye ediyorum

Malatya’da seçim reklamları için ayrılan 500 milyon liralık bütçenin depremzedelerin yararına kullanılabileceğini dile getiren Haskul,”Sayın Cumhurbaşkanım! Keşke şahsen size Malatya'yı anlatabilme fırsatı bulabilseydim. Ancak çok zor oldu biliyorum. Bu anlamda bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Lütfen esnafı ve vatandaşı gezerek Malatya'yı onlardan dinlemenizi tavsiye ediyor ve gençliğe bir soru sormanızı istiyorum. Malatya'yla ilgili gelecekte bir umudunuz var mı? Evet israf. Bir grup arkadaşla beraber, afiş, billboard (İlan tahtası) seçim arabaları ve adaylarla beraber gezen konvoyda yakıt masraflarını ele alalım. Hiçbir adayı ve hiçbir partiyi ayırt etmeden söylüyorum. Mensubu olduğum Saadet Partisi de dahil olmak üzere tüm partiler. Malatya'da bu reklamlara ayrılan bütçe 500 milyon TL. Peki, 500 milyon TL ile ne yapılabilir? Bunları da ele aldık. Evi yıkılmış ama arsası olan 500 tane ev yapabilirdik. İş yeri yıkılmış, eşyaları enkazın altında kalmış bin tane esnafımıza 500 bin TL yardım ederek onların tezgâhlarının tekrardan kurmalarını sağlayabilirdik.50 bin öğrencimize 10 ayda bin TL burs verebilirdik. 500 bin kişiye ayda bin TL mutfak desteği verebilirdik. Depremde psikolojisi bozulmuş çocuklarımıza, gençlerimize bin TL değerinde oyuncak ve giysi alarak onları bir an olsun yüzlerini güldürebilirdik” dedi.

İsrafı durdurun

Seçim çalışmaları nedeniyle çok fazla israf yapıldığını vurgulayan Haskul, bunun durdurulması gerektiğine değindi. Haskul, “Malatya'da şu anda nüfusu 750 bin. Kişi başına 666 TL israf var. Yazık değil mi? Bütün yollara baktığınızda her tarafta hemen hemen on metrede bir, bir afiş, bir bil görüyoruz. Bir tane yol kenarındaki gördüğünüz o üçe altı boyutundaki reklam atışını, maliyetin ne kadar biliyor musunuz? Bir emekli maaşından iki bin lira fazla bir asgari ücretli çalışanın maaşının üçte ikisi yani on iki bin lira. Bunu hangi vicdan kabul eder? Ekonomik sıkıntı bu hale gelmişken, bu kadar israfın, bu o kadar saçıp savurmanın ne anlamı var? Bugün bu şehri yönetmeye talip olanlar eğer bu şekilde bir israfın içinde bulunuyorlarsa, Allah muhafaza göreve geldiklerinde ne yapacaklarını bilemiyorum ve hiç ayırt etmeden söylüyorum. Lütfen elinizi vicdanınıza koyun ve bu israfı durdurun” ifadelerini kullandı.

 Malatya bir taziye evi

Gazze’deki insanların açlık ve susuzluktan öldüğünü vurgulayan Malatya’da 500 milyon TL ‘nin israf edildiğini kaydetti. Haskul, “Hadi Malatya'daki vatandaşı on üç aydır önemsemediğinizi yıllardır Gazze üzerinden siyaset yaparak algı yönetiyorsunuz. Her gün Gazze'de binlerce çocuk aç ve susuz bombalanırken biz Malatya'da sadece 500 milyon TL seçimlerde israf ediyoruz. Bu hangi vicdana, hangi adalete, hangi ahlaka yazık değil mi? Malatya bir taziye evi. Malatya'da nereye bakarsanız bakın mutlaka birilerinin gözyaşlarını, hüznünü ve acılarını göreceksiniz. Peki seçim arabalarıyla son ses müzik çalmak taziye evine yakışır mı? Sokaktan geçilmez hale gelmiş. Arka arkaya seçim araçları biri o partinin biri bu partinin hangi partiye ait olursa olsun insan biraz merhamet etmez mi? Sayın Vali lütfen bu şehirdeki resim kirliliğine, afiş ve pankart kirliliğine, seçim araçlarının müzik kirliliğine, taziye evine yakışmayan bu görüntülere lütfen müdahale edin. Durdurun bunları. AK Parti'nin Malatya'daki teşkilatından elbette bu anlamda bir adalet, bir anlayış beklemek çok zor, biliyorum. Çünkü yıllardır aynı şekilde sürüp gidiyor” şeklinde konuştu.