Hasarlı binaların yargı süreci hızlandırılacak

Ak Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a Malatya'daki orta ve ağır hasarlı binalara ilişkin idari yargı sürecinin iyileştirilmesi ve hızlandırılması hususunda görüştüklerini söyledi.

Hasarlı binaların yargı süreci hızlandırılacak

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi milletvekilleriyle istişare toplantısında bir araya geldi. Ak Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, toplantı sonrası Malatya’daki orta ve ağır hasarlı binalara ilişkin idari yargı sürecinin iyileştirilmesi ve hızlandırılması hususunda görüştüklerini , sürecin hızlandırılacağını açıkladı. 
Ak Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile yapılan istişare toplantısında orta hasarlı ve ağır hasarlı binalara iliştin idari yargı sürecinin hızlandırılması konusunda istişarede bulunduklarını sosyal medya hesabından duyurdu. Milletvekili Babacan yaptığı açıklamada, “ Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç ve kıymetli bakan yardımcılarımız ile beraber Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi milletvekillerimizle istişare toplantısı gerçekleştirdik. Hem yeni anayasa ve Meclis içtüzük revizyonunu hem yeni dönemdeki insan hakları, hukuk ve adalet reformlarını konuştuk. Hem de özelde Malatya'ya dair: -Orta ve ağır hasarlı binalara ilişkin idari yargı sürecinin iyileştirilmesi ve hızlandırılması hususunu konuştuk. Sayın Bakanımız ve bakan yardımcılarımız, hem Malatya'dan bizlerin aktardığı hem de diğer deprem şehirlerindeki vekillerimizden gelen, hiç kimsenin mağduriyetine yol açmadan idari yargı sürecinin iyileştirilmesi ve hızlanması hususundaki taleplerimizin karşılanacağı taahhüdünü verdiler” ifadelerine yer verdi.