Harabe evde yaşam mücadelesi

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde harabe bir evde tek başına yaşayan Abuzer Çevik, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım istedi. Çevik, 'Evim harabe gibi, duvarlarda çatlaklar var. Evin içerisinde fareler, bazen yılanlar bile oluyor. Dış kapısı kapanmıyor, yaptıracak ya da yeni bir eve çıkacak durumum da yok' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Harabe evde yaşam mücadelesi

Battalgazi ilçesi Çöşnük Mahallesi'nde ikametgah eden 78 yaşındaki yaşlı adam yardım bekliyor. Evine yiyecek ekmek götürebilmek için her gün Malatya Doğu Garajına gelip, ayakkabı boyacılığı yaparak yaşamını sürdürmeye çalışan Abuzer Çevik,  belediyenin, önceden ekmek ve zahire yardımlarında bulunduğunu ama artık bu yardımların da kesildiğini söyledi. Tek başına harabe bir evde yaşadığını söyleyen Çevik, "Büyük bir ev sıkıntısı çekiyorum, evimde fareler var. Sizin de gördüğünüz gibi her taraf zehirlerle dolu.  İnanın yılan bile var. Artık yaşımdan ve çektiğim rahatsızlıklardan ötürü çalışamıyorum, buna rağmen işe çalışmaya çıktığımda bir iki tane ayakkabı boyayıp rahatsızlanınca tekrar eve dönüyorum. Bana gelen su faturası, elektrik faturası tutarlarından sadece 40 TL kesiliyor, geri kalanını ben ödüyorum.  Evim harabe gibi, duvarlarda çatlaklar var. Evin içerisinde fareler, bazen yılanlar bile oluyor. Dış kapısı kapanmıyor, yaptıracak ya da yeni bir eve çıkacak durumum da yok. Yetkililerden ve hayırseverlerden istediğim bana TOKİ’lerde bir ev vermeleri. Farelerin kemirmesinden ve yılanlardan korktuğum için geceleri uyuyamıyorum. Uykuya daldığımda bile 10 dakika sonra korkudan tekrar sıçrayarak uyanıyorum" diye konuştu. 

Belediye ekmek yardımını kesti

'Belediye önceden bana ekmek ve zahire yardımlarında bulunuyordu ama artık bu yardımları da kestiler' diyen Çevik, "Sebebini sorduğumda artık şehit ve gazi yakınlarına verdiklerini söylediler. Bana ve benim durumumdakilere bir daha vermeyeceklerini söylediler.  Bir daha gittiğimde ise oradaki personelin benle dalga geçerek 15 yetmez 30 tane ekmek vereyim mi diye dalga geçmesine maruz kaldım. Ben şu anda belediyelerin verdiği yardımlardan faydalanamıyorum. 1 tane bile dişim olmadığı için Belediyenin verdiği erzak yardım gıdalarını yiyemiyorum, bu yüzden belediyeye gidip bu gıda yardımı değerinde bana market fişi yazmalarını istedim. Ama bana bunun olamayacağını söylediler halbuki önceki belediye bana erzak yardımının değerinde market fişi yazıyordu. Bu market fişiyle dişim olmadığı için reçel, beyaz peynir gibi çiğnenmeden yenilebilir şeyler alıyordum, şimdi hiçbir şey alamıyorum.  Burada belediyelerden fişlerin doldurmasını istiyorum, ekmek yardımını tekrar istiyorum özellikle dişlerim olmadığı için yiyebileceğim erzaklar istiyorum. Yetkililerden özellikle istediğim bir ev, yatamıyorum, uyuyamıyorum, uyursam da korkuyla kalkıyorum. Yetkililerden istediğim TOKİ’de temiz, küçük bir ev" şeklinde konuştu.