Hangisi doğru?

Malatya Büyükşehir Belediyesi MESTON AŞ. tarafından Yaka Mahallesinde yapılan Şire Pazarı'ndaki dükkanların satışı ile ilgili açıklamada bulunan İYİ Parti Malatya İl Başkanı Süleyman Sarıbaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın 'biz henüz fiyatlandırma yapmadık' açıklamasında bulunduğunu ancak esnafa tebliğ edilen bir fiyat listesinin olduğunu belirterek, 'Sayın başkanın dediği mi yoksa tebliğ edilen rakam mı hangisi doğru?' diye sordu.

Hangisi doğru?

İYİ Parti Malatya İl Başkanı Süleyman Sarıbaş, Şire Pazarı esnafıyla bir araya geldi. Burada, Malatya Büyükşehir Belediyesi MESTON A. Ş. tarafından Yaka Mahallesinde yapılan Şire Pazarı'nda satışa çıkarılan dükkanlarla ilgili önemli açıklamada bulunan Sarıbaş, Selahattin Başkanın fiyatlandırma devam ettiğini açıkladığını fakat esnafa fiyat listesi gönderildiğini hangisine inanılması gerektiğinin şeffaf bir şekilde açıklanmasını istedi.

Hazineden hangi şartlarda müteahhitlere geçti

Büyükşehir Belediyemiz tarafından Şehir Mezarlığının olduğu yerde büyük, modern bir şire pazarı inşa edildiğini anımsatan Sarıbaş, "Arazisi hazineden belediyeden geçti.  Esnafın sıkıntıdan kurtarmak ve kayısı ticareti yapan esnafı sıkıntıdan kurtarmak için Malatya'ya yakışan modern bir şire pazarı oluşturma amaçlanıyor. Amaç serbest mekanı temin etmek. Şimdi elimizde bir liste var, esnafa tebliğ ediliyor, 3-4 trilyon eski parayla yeni parayla 3-4 milyon TL fiyat çıkarılmış.  Ancak sayın başkan gazete beyanatlarında aslında böyle bir fiyat çıkartılmadığı, henüz komisyonlar çalışmalarını devam ettiriyor diyor ama esnafa tebliğ edilen bir liste var. Öncelikle hazineden hangi şartlarda müteahhitlere geçtiğini anlamamız lazım. Yapımı mı ihale edildi, mülkiyeti mi devredildi, şuan mülkiyet belediyeye mi, müteahhide mi ait, şerh var mı, maliyet nedir, kaç lira mal olmuş, esnaftan rant mı sağlanmak isteniyor, peşkeş mi çekiliyor bunları bilmiyoruz. Bizi bağlayan resmi beyanlar" diye konuştu. 

Başkanın dediği mi doğru rakam mı doğru?

Sarıbaş, Büyükşehir Belediye Başkanı'nın fiyatların henüz tespit edilmediği beyan ettiğini savunarak, "Peki fiyatlar tespit edilmediyse esnafa gönderilen bu liste kimin ürünü. Bu listeye kim hazırladı, sayın başkandan habersiz mi hazırlandı, başkanı aldatıyorlar mı, yoksa başkanın söyledikleri mi doğru. Bizim görevimiz bütün bunları araştırmak ve esnafın mağdur edilmesini önlemek ve hakikatin ortaya çıkmasını sağlamak. Kimseyi suçlamıyoruz, aydınlanmamışta olabiliriz. Ancak önerim şu; esnafımızdan akil bir heyet başkanla görüşmeye gidip, bu tapunun hangi aşamadan, nasıl geçtiğini bize izah etsinler.  Bizim bildiğimiz arazi önce yapım için MORMAŞ'a veriliyor, peki bu Ankaralı şirket nasıl devreye girdi? Kimlere ihale edildi? Basınla beraber bu konuyu aydınlatalım, ne esnafımızı ezdirelim ne de esnafımızın gelirini Ankaralı müteahhide peşkeş çektirtmeyelim. Ama önce sağlıklı bilgiler alalım, bilgilerin doğru olup olmadığına bakalım. Selahattin Başkan fiyatlandırma devam ediyor diyor ama esnafa fiyat listesi gönderiliyor, hangisi doğru. Selahattin Bey diyor ki biz henüz fiyatlandırma yapmadık. Ama esnafa belediye şirketinden fiyatlandırma evrakı gönderilmiş. Sayın başkanın dediği mi doğru rakam mı doğru? " açıklamasında bulundu.