Halil Umut Meler, kim, nereli ve hangi takımı tutuyor?

Hakem Halil Umut Meler, son olarak Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasındaki maçın ardından arama trendlerine konu oldu. Peki Halil Umut Meler kimdir? Nereli, ve hangi takımı tutuyor. Detaylar haberimizde...

Halil Umut Meler, kim, nereli ve hangi takımı tutuyor?

Hakem Halil Umut Meler, son olarak Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasındaki maçın ardından arama trendlerine konu oldu. Meler, ilk Süper Lig maçına Başakşehir ile Akhisar Belediyespor arasında 2015 yılında çıktı. 1986 yılında doğan Meler, Türk futbol hakemi olarak görev yapıyor ve 2017'den beri FIFA kokartı taşıyor.

İzmir doğumlu olan Halil Umut Meler, hakemlik kariyerine uzun yıllar önce başladı. Süper Lig'deki ilk maçının yanı sıra UEFA Avrupa Ligi ve çeşitli ulusal organizasyonlarda da görev aldı. Ancak, hangi takımı desteklediği hakkında net bir bilgi bulunmamaktadır.

Ne yazık ki, 11 Aralık 2023 tarihinde yönettiği MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından MKE Ankaragücü başkanı Faruk Koca tarafından saldırıya uğradığı haberleriyle gündeme geldi.

Halil Umut Meler Kimdir?

Halil Umut Meler 1 Ağustos 1986 yılında İzmir'de dünyaya gelmiştir, Türk futbol hakemidir. 2017'den beri FIFA kokartı takmaktadır.

18 Eylül 2015'te 2-0 biten İstanbul Başakşehir-Akhisar Belediyespor maçıyla ilk Süper Lig maçını yönetmiş oldu.
29 Haziran 2017'de Meler, UEFA Avrupa Ligi ön eleme turunda Vojvodina-MFK Ružomberok maçıyla birlikte ilk Avrupa maçını yönetti. 2-1 biten maçta Meler, 4 kez sarı kartına başvurdu.

Ayrıca Meler, 2018'de 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası finali, 2. Lig Playoff finali ve 2019'da TFF Süper Kupa maçlarında düdük çaldı.

Halil Umut Meler'in hangi takımlı olduğu ile ilgili ise net bir bilgi bulunmamaktadır.

11 Aralık 2023 tarihinde yönettiği MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından MKE Ankaragücü başkanı Faruk Koca tarafından saldırıya uğramıştır.