Hakkınızı arayın

Kamuoyunda faizsiz konut ve taşıt edindirme sistemi olarak bilinen tasarruf finansman şirketinden araç almak isteyen İsmail Can adlı vatandaş, firmanın verdiği sözde durmadığını için ayrılmak istedi. Firma, organizasyon parasını vermeyince vatandaş, Tüketici Hakem Heyetine başvurdu. Hakem heyeti vatandaşı haklı buldu. Firma kararı yargıya taşıdı, mahkeme vatandaşı haklı buldu. Can, mağdurlara çağrıda bulunarak, 'Karar emsal niteliğinde, benim gibi yasal haklarını kullanın' dedi.

Hakkınızı arayın

Malatya’da yaklaşık 3 yıl önce faizsiz konut ve taşıt edindirme sistemi olarak bilinen tasarruf finansman şirketinden araç almayan isteyen vatandaş İsmail Can, bir firmaya başvurdu. Ancak Can, firmanın kendisine verdiği sözde durmadığını iddia ederek, sistemden ayrıldı. Bu sefer firma organizasyon ücretini ödemedi önce tüketici Hakem Heyetine başvuran Can, haklı bulundu. Bu sefer firma karar itiraz etti. Konu yargıya taşındı, Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi, mağdurlar için emsal teşkil edecek bir karar imza atarak, organizasyon ücretinin geri ödenmesine karar verdi. 

Organizasyon ücretimi geri aldım

Konuyla ilgili gazetemize konuşan İsmail Can, faizsiz ev-araba satışı sağladığı iddia eden firmaya araç almak için başvuruda bulunduğunu belirterek, “Araç ve organizasyon ücretini ve peşinat verdim. Peşinat ve taksitleri aldı. Firma bana verdiği sözde durmadı. Ben de ayrıldım. Sözleşmede yazan organizasyon parasını alamayacağınıza maddesine rağmen bu ücreti almak için tüketicine hakem heyetine başvurdum. Tüketici hakem heyeti beni haklı buldu, ancak firma karara itiraz ederek, mahkemeye başvurdu. Mahkeme benim haklı olduğuma karar verdi ve organizasyon ücretimi aldım. Bunu haber yapmak istedim, binlerce mağdur var. Bunların çoğunluğu muhafazakar kesim, mağdurlara emsal olacak bir karar olarak görüyorum. Bütün mağdurlara sesleniyorum; benim gibi yasal haklarını arayın” diye konuştu.