Hakemden takıma tehdit Maçlara gelmeyin!

Malatya'da oynanan Okul Sporları müsabakasında hakemin verdiği kırmızı kart ve masa hakeminin yaptığı el kol hareketleri tepkilere yol açtı. Yaylacı, müsabakanın ardından hakemlerle pozisyonları değerlendirirken masa hakemi Miraç Akın'ın kendisine el kol hareketleri yaptığını ve 'Siz her müsabakada böylesiniz, müsabakalara gelmeyin' dediğini iddia etti.

Hakemden takıma tehdit Maçlara gelmeyin!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya'da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Küçük Kızlar İI Birinciliği müsabakalarında yaşanan bir olay tepkilere yol açtı. Geçtiğimiz perşembe günü oynanan Mevlana Ortaokulu-Arguvan Şehit Birol Akın Cumhuriyet Ortaokulu müsabakasında, Arguvan Şehit Birol Akın Cumhuriyet Ortaokulu antrenörü Mert Mahmut Yaylacı, müsabakanın 7. dakikasında hakem tarafından pozisyona yaptığı itiraz sonrası kırmızı kart görerek oyundan atıldı. Müsabakanın ardından Yaylacı, hakemlerle pozisyonları değerlendirirken masa hakemi Miraç Akın'ın kendisine el kol hareketleri yaptığını iddia etti. Arguvan Şehit Birol Akın Cumhuriyet Ortaokulu yönetimi, yaptığı açıklamada, 2012-2013 doğumlu çocukların müsabakayı antrenörsüz devam edebilecek olgunlukta olmadıklarını ve en ufak bir itiraza kırmızı kart göstermenin etik dışı olduğunu savundu. En ufak bir itirazda müsabakadan men etmenin etik olmadığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın tüm çocuklara ulaşma ve lisanslı sporcu sayısını artırma politikasına aykırı olduğu vurgulandı.

Hakem el kol hareketi çekti

Arguvan İlçe Gençlik Spor Müdür Vekili Yalçın Sincer olayın aydınlatılması için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne başvuruda bulundu. Başvuru dilekçesinde şu ifadelere yer verildi; “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Küçük Kızlar II Birinciliği müsabakalarından 18.04 2024 tarihinde oynadığımız Mevlana Ortaokulu-Arguvan Şehit Birol Akın Cumhuriyet Ortaokulu müsabakasında takım antrenörü Mert Mahmut Yaylacı'yı müsabakanın 7. dakikasında müsabaka hakemi tarafından pozisyona yaptığı itiraz sonrasında hiçbir uyarı vermeden direk kırmızı kart göstererek müsabakadan men etmişlerdir.2012-2013 doğumlu çocukların müsabakayı antrenörsüz devam edebilecek olgunlukta olmadıklarını tartmadan yapılan en ufak bir itirazda müsabakadan men etmeleri hiç etik olmadığını düşünmekteyiz. Ayrıca müsabaka bitiminde antrenörümüz müsabakadaki pozisyonları hakem ile değerlendirirken müsabakada masa hakemi olarak görev yapan isminin Miraç Akın olduğunu öğrendiğimiz hakem takım antrenörüme el kol hareketi yaparak siz her müsabakada böylesiniz, müsabakalara gelmeyin demiştir. Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından tüm çocuklarımıza ulaşabilmemiz daha fazla lisanslı sporcu sayısına ulaşabilmek adına yaptığımız plan program ve çalışmaları hiçe sayarak kendisine yapılan en ufak bir itirazda bu kelimeleri kullanabilmesi hakem camiasına hiç yakışmadığını düşünmekteyiz. Müsabaka hakemi Miraç Akın hakkında gerekli işlemin yapılması hususunda; Gereğini arz ederim.”