Güzel şeyler oluyor

İnönü Üniversitesi Mustafa Fuat Kaplan Okul Öncesi Eğitim ve Kültür Merkezi'nin temel atma töreninde konuşan Malatya Valisi Aydın Baruş, devletimiz ve hayırseverlerin katkılarıyla Malatya'nın eğitim açısından çok önemli yatırımlara şahitlik ettiğini belirterek, 'Malatya'mız her geçen gün eğitim bakımından çok güzel yerlere gidiyor, büyüyor ve gelişiyor' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Güzel şeyler oluyor

Hayırsever iş adamı Mustafa Fuat Kaplan tarafından İnönü Üniversitesi kampusu içerinde,  2 bin metrekare alan üzerine yapılacak olan  "İnönü Üniversitesi Mustafa Fuat Kaplan Okul Öncesi Eğitim ve Kültür Merkezi"nin temel atma töreni düzenlendi. Törenin açılışında konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kızılay, Hayırseverler tarafından yapılan yatırımların onure edici olduğuna dikkat çekerek, "Bu merkezimiz iki yönden çok önemli. Birincisi, hemşerimiz tarafından yaptırılıyor, bu başlı başlına çok kıymetli. İkincisi de okul öncesi eğitimde, 25-65 yaş arası kreş ve anaokulunu içerecek orijinal bir proje. Buradaki projemiz, şehrimize ve ülkemize örnek bir proje. Bu projenin devamında eğitim nasıl olacak. Eğitim için de,  Çocuk Gelişim Bölümü Başkanlığında bir ekip oluşturduk.  Ekibimiz müfredat çalışması yapıyor, inşallah binamız bitince, öncelikle üniversitenizin 6 bin 200 çalışanının kendi evlatlarına sonra da şehrimizin bütün evlatlarına hizmet edecek bir okul olacak. 5 yıl içerisinde üniversitemizde 40 yıllık dönemden daha fazla hayırseverler binalar yaptılar. Buda şehrin ve üniversitenin ne kadar güçlü bir birlikteliğinin olduğunu gösteriyor. Daha yapacak çok projemiz var. Sırada ağır hasta bakım merkezimiz var.  Bir başka hayırseverden bunun için finansman sağlamasını bekliyoruz" diye konuştu.

İyi eğitim verilirse başarılı olunur

'Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitim ve öğretimlerinin en iyi şekilde gerçekleştirilmesi en önemli görevlerimizden biridir' diyen hayırsever iş adamı Mustafa Fuat Kaplan ise, "Eğitme başlama yaşının okuma yazma ile başladığını düşünmek büyük bir yanılgıdır. Okul öncesi eğitim 0-6 yaş grubu çocuklarımızın temel bilgi ve becerilerinin eğitilmesine yardımcı olan onlara sosyal beceriler, özgüven, karar verme, sorun çözme yeteneğini kazandıran çok önemli bir dönemdir. Çocuklarımızın zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimlerini yüzde 70’i bu dönemde tamamlanmaktadır. Bu nedenle okul öncesi eğitim çocuklara eğitim, öğretimin altın çağını oluşturmaktadır.  Bu eğitimde ancak iyi koşullarda, doğru yapılarda verilirse başarılı olunabilir. Malatya’da böyle bir ihtiyacın olduğunu hocalarımızdan öğrendiğim zaman doğup büyüdüğüm memleketime böylesi bir eser kazandırmak istedim. İvedilikle bu okul öncesi eğitim merkezini yaptırmaya karar verdim. Sayın Rektörümün de destekleriyle okul yapımına başlanmış bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

2 bin metre kare alana sahip

Projenin detayları hakkında bilgiler paylaşan Kaplan, "Bu vizyon doğrultusunda 2 bin metrekare oturum alanı olan okulumuzda yer alacak mekanlar şunlardır; 306 metrekare 2 adet kreş sınıfı, 332 metrekare 5 adet anaokulu sınıfı, 226 metrekare çok amaçlı salon ve iç avlu, 275 metrekare 100 kişilik yemekhane, 85 metrekare idari ofisler, 60 metrekare teknik oda, çocuklara özel uyku ve öz bakım alanları, revir, dış mekanda 9 adet 20 şer metrekarelik özel beceri sınıfları, 400 metrekare çocuk oyun bahçesi, hobi bahçeleri ve mini hayvanat bahçesi yer almaktadır" dedi. 

Her şey ayrıntıda gizli

Temel atma töreninin Malatya’mıza hayırlı uğurlu olmasını temenni eden Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da, "En önemli yatırım insana olan yatırımdır. Her şey ayrıntıda gizlidir. Bazen bir çiviyi önemsemezsiniz. Ama bir çivi bir nal, bir nal bir at, bir yiğit, bir yiğit de bir ülke kurtarır. Buradaki çocuklarımız yetiştiklerinde başta kendilerine, ailelerine, yaşadıkları topluma ve milletlerine ve insanlığa hayırlı bireyler olur temennisinde bulunuyoruz. Hayırsever işadamlarımızın eğitim ve diğer hayır işlerinde elerini taşın altına koymaları bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Bugün burada Fuat Kaplan Okul Öncesi Eğitim ve Kültür Merkezinin temelini atarken, hafta sonu da Malatya’da yine bir hayırsever iş adamımız tarafından temeli atılacak ve finansmanı karşılanacak bir 24 derslikli okulun temeli atılacak. Buna benzer değerli hemşerilerimizin bir taraftan Sanat Okulları, Liseler, Ortaokulları, Pansiyonlar, İlköğretim kurumları ve okul öncesi eğitim kurumlarının yapılması bizi ziyadesiyle memnun etmiştir" ifadesini kullandı. Malatya Valisi Aydın Baruş da, hayattaki en büyük erdemlerden birinin kazandığını paylaşmak olduğunu ifade ederek, "Bu erdemi gösterebilen insanlara ne mutlu, bu hayatta iyi bir esleğe sahip olabilirsiniz, çok ciddi paralar kazanabilirsiniz. Ama bu kazandığınızı başkalarıyla paylaşmadığınız zaman bu dünyadan göçüp gider ve unutulursunuz. Bu erdemi gösteren insanlar gelecek nesiller tarafından da hatırlanmaya devam ederler. İşte bugün bunun çok güzel bir örneğini yaşıyoruz. Mustafa Fuat Beyin şehrimiz için çocuklarımız için ve özellikle geleceğimize yön verecek nesillerimizin yetiştirilmesi için çok önemli olan eğitim konusunda ilimize ve üniversitemize önemli bir hayrı kazandırmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Kendilerini ve ailesini yürekten tebrik ediyorum. Çünkü bu hayırlar tek başına yapılmaz, karar verirken de tek başınıza karar veremezsiniz, ailenizle paylaşmanız lazım. Böyle bir aileye de sahip olmak büyük bir mutluluktur" diye konuştu. 

Malatya eğitimde büyüyüp gelişiyor

Malatya'nın her geçen gün eğitim bakımından büyüyüp, geliştiğine vurgu yapan Vali Baruş, "Tabii bu eğitim ortamını çocukların en iyi şekilde eğitim almalarını sağlamamız lazım bunun içinde elimizden gelen çabayı da sarf ediyoruz. Gerek devletin gerek belediyelerimizin katkıları gerekse hayırseverlerimizin katkılarıyla Malatya eğitim açısından çok önemli yatırımlara şahitlik ediyor. Yaklaşık 70’e yakın okulumuzun inşaatı başladı, başlayacak proje çalışmaları devam ediyor. İnşallah en kısa zamanda Malatya’nın eğitim hayatına en kısa zamanda kavuşturulacaktır. Bunların içerisinde son dönemde protokolünü imzaladığımız, hayırseverlerimiz tarafından yapılacak 7 tane okulumuz var. Okulumuz derken ilkokul, ortaokul, liseden bahsediyorum. Bu 7 okulundan bir tanesini tamamladık, 5’i devam ediyor bir tanesi de inşallah yakın zamanda üniversitemizin içerisinde başlayacak. Bu yatırımların kazandırılmasında çok güzel iş birliklerin olduğuna dikkat çekmek istiyorum. Burada uyum içinde yapılan bir çalışma var. Büyükşehir Belediyemizle, üniversitemizle Malatya’nın çocuklarının güzel ve daha rahat ortamlarda eğitim alması için iyi bir ortaklık yapıyoruz. Arsa ihtiyacımız olduğunda Büyükşehir Belediyemize söylüyoruz, sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız en son Mehmet Ali Aydınlar Okulu yapıldığında büyük bir arsa tahsis etti. Bugün temelini attığımız okulunda Malatya’ya çok büyük kazanım getireceğini düşünüyorum. Burası hem okul öncesi eğitim hem de kültür merkezi olacak. Okul öncesi müesseselerin ilimize kazandırmak için çaba sarf edeceğiz. Değişik ilçelerimizde anaokulu çalışmalarımız devam ediyor" açıklamalarında bulundu. 

Güzel şeyler oluyor
Güzel şeyler oluyor
Güzel şeyler oluyor
Güzel şeyler oluyor