Gurur verici

Milli Eğitim Bakanı Prof. Ziya Selçuk, Malatya halkının eğitime verdiği katkıların diğer illere göre daha yüksek olduğunu belirterek, 'Bu inanılmaz derecede gurur verici, övünülecek bir şeydir' dedi.

Gurur verici

Bakan Selçuk, Malatya’daki bir otelde işadamlarıyla yaptığı kahvaltılı toplantıda Malatya’nın hayırsever işadamlarının eğitime yaptığı katkının öneminden bahsederek, bu katkının diğer illere göre daha yüksek olduğunu söyledi. Selçuk, “Malatya’nın okul yapımındaki hikâyesine baktığımızda başka illere göre hayırseverlerin çok çok katkısı olduğunu görüyoruz. Bu inanılmaz derecede gurur verici, övünülecek bir şey. O açıdan da bütün şehre teşekkür ediyoruz. Bu arada Malatya benim çok yabancısı olduğum bir şehir değil. Defalarca gelip üniversitede yada başka kuruluşlarda ziyaretlerde bulunduğum hatta peynirin bizim eve buradan geldiği bir şehirden söz ediyoruz. Bu ziyaretimizin genel çerçevesinden de biraz söz edecek olursak, neler söylememiz gerekir onun üzerinde durmam gerekir” diye konuştu.

Her şeyin başı eğitim

Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “ Bütün kurumlar önemli ama eğitime ve insan yetişmesine katkısı açısından en önemli bakanlık Milli Eğitim Bakanlığı. Çünkü her şeyin başlangıcı eğitimdir. Eğer eğitimde kaybettiyseniz her şeyde kaybedersiniz” dedi. AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Selahattin Gürkan, “Milli Eğitim Bakanımız eğitimle ilgili sorunları çözmede bayağı bir mesafe kat etti, bundan sonraki dönemde de epey bir mesafe kat edeceğine de inanıyorum. Sivil toplum örgütleri ve hayırsever işadamlarımızla bir arada olması önemli. En önemli yatırım eğitime yapılan yatırımdır. Eğitim insanlardaki istenilen değişiklik sürecini oluşturma hadisesidir. Biz eğer geleceğimizi parlak görmek istiyorsak muhakkak ki, eğitime yatırım yapmak durumundayız” şeklinde konuştu. Malatya Valisi Aydın Baruş ise, Malatya’nın köklü bir kültür tarihine sahip olduğunu vurgulayarak Malatya hakkındaki görüşlerini paylaştı. Daha sonra kentte çeşitli tarihlerde okul yaptıran 11 işadamına onur plaketi takdim edildi.  Programa AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı ile AK Parti İl Başkanı İhsan Koca da katıldı.