Günde Sadece 5 Adet Kuru Kayısı Tüketin..! Sağlığınıza Etkisini Görün!
Malatya kayısısı, dünya çapında tanınan ve özellikle kuru meyve pazarında önemli bir yere sahip olan bir çeşit kayısıdır. Kuru kayısı, hem lezzetli bir atıştırmalık hem de sağlık açısından birçok faydası olan bir besindir. Günde 5 adet kuru kayısı tüketmenin ise şaşırtıcı derecede sağlık üzerinde olumlu etkileri bulunmaktadır.
Malatya'da kayısı üretimi genellikle yaz aylarında gerçekleşir. Mayıs ve Haziran aylarında çiçek açan kayısı ağaçları, Ağustos ve Eylül aylarında olgunlaşarak hasat edilir. Bu dönemde, Malatya'nın kırmızı toprakları üzerinde uzanan kayısı bahçeleri, muhteşem bir manzara oluşturur.
Malatya kayısısı, sadece taze olarak tüketilmez; aynı zamanda kurutularak kuru kayısı haline getirilir ve yıl boyunca tüketilir. Kuru kayısı, hem besleyici özellikleri hem de lezzeti nedeniyle dünya genelinde talep gören bir atıştırmalık olarak bilinir.