Gücümüz kalmadı

Malatya Minibüsçüler ve Umum Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, şoför esnafının ücretsiz taşımalar karşısında dayanacak gücünün kalmadığını ve mağdur olduğunu belirterek, yetkililerden destek beklediklerini söyledi. İnce, 'Şu an için esnafımızın çok büyük sorunları var. Şoförlerimiz akaryakıt alamayacak seviyeye geldi. Özel halk otobüsü esnafının ücretsiz taşımalarına büyükşehir belediyesi tarafından maddi destek verilmesi gerekiyor' dedi.

Gücümüz kalmadı

Esnafın sorunları çok büyük

Malatya Minibüsçüler ve Umum Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, şoför esnafının sıkıntılarıyla ilgili basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu. Hayırlı olsun ziyaretleriyle Büyükşehir Belediye Başkanlık makamının işgal edilmemesi gerektiğini kaydeden İnce, esnafın çok büyük sorunlarının olduğunu hayırlı olsun ziyaretleri devam ettiğinden esnafın ve vatandaşın sorunlarını Büyükşehir Belediyesi Başkanına iletmekte zorlandıklarını söyledi.

Seçimler tamamlandı hizmet zamanı

İnce, seçimlerin tamamlandığını vatandaşa, esnafa, millete hizmet zamanı olduğunu dile getirerek, “Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımıza hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor. Bu nedenle de esnafın ve vatandaşın sorunlarını iletmekte zorlanıyoruz. Artık hayırlı olsun ziyaretleriyle Büyükşehir Belediyesi’nin makamının işgal edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Hizmet almak için esnafımıza ve milletimize STK ve kurumları Başkanımızla görüşüp esnafa hizmet anlamında bizlere fırsat verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu noktada Büyükşehir Belediyesi Başkanımızın artık STK, kurum ve kuruluşlarla irtibat halinde olarak esnafımızın bekleyen ve önem arz eden sorunlarını mutlaka çözüme kavuşturması için desteklerini bekliyoruz. 31 Mart yerel seçimleri öncesinde Büyükşehir Belediye Başkanımıza açık ve net olarak büyük bir destek verdik, yanında olduk, başkanımızı adaylığı döneminde sonuna kadar destekledik. Şu an için esnafımızın çok büyük sorunları olduğunu kendisi de bilmekte, bizler de Belediye Başkanımıza bunları dile getirmekteyiz” diye konuştu.

Takipçisi olacağız

Halk otobüsü kullanan şoförlerin ücretsiz taşıma konusunda sıkıntılı olduğunu aktaran İnce, “Esnaflarımızın ücretsiz taşımlara artık dayanacak gücü kalmadı. Özellikle maddi boyutu olarak akaryakıt alamayacak seviyeye geldiği için mutlaka ve mutlaka özel halk otobüsü esnaflarının ücretsiz taşımalarına Büyükşehir Belediyesi tarafından mutlaka maddi destek verilmesi gerektiğini bir kez daha başkanımıza iletmek istiyoruz. Şehir içi minibüslerinin bekleyen sorunlarının arasında 5378 sayılı engelli kanununun mutlaka iptal edilmesi gerektiğini, bu ekonomik kriz içerisinde minibüsçü, servisçi, halk otobüsü esnaflarımıza yeni araç alınmasının diretilmesi ve özellikle engelli aparatı adı altında araç aldırırsa, bizleri faiz lobilerine hapsettirip servetimizi ve geleceğimizin ipotek altına aldırılmasını doğru bulmuyoruz. Bu noktada özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımızın, hükümetimizin ve meclisimizin atacağı adımlar var. Bizler de bu konuların takipçisi olacağız” dedi.

Verilen sözler yerine getirilmeli

İnce, 23 Haziran’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde servisçi ve şoför esnaflarının büyük rol oynayacağını söyleyerek, “Servisçi esnafımızın 31 Mart yerel seçimleri öncesinde bizlere verilen sözlerin mutlaka yerine getirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Özellikle İçişleri Bakanlığımızın, Milli Eğitim Bakanlığımızın, Ulaştırma Bakanlığımızın servis araç yaşlarının 12 yaştan 16 ve 19 yaşa çıkarılması için Türkiye’nin 81 ilindeki esnaf odalarına verilen sözler vardı. Milli Eğitim ve İçişleri Bakanlığımızın servis araç yaşlarının 19 yaşına çıkarılması için kendilerine bir kez daha rica ediyoruz. İstanbul’da bulunan 40 bin servisçi esnafımız, meslektaşımız servis araç yaşlarının 19 yaşına çıkarılması için hükümetimizden müjde bekliyor. Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Binali Yıldırım’ın bu noktada servisçi esnaflarımıza vereceği destek 23 Haziran’da yapılacak seçime büyük katkı sağlayacak” şeklinde konuştu.

Sensör konusunun iptal edilmesini istiyoruz

Esnafın artık dayanacak gücü kalmadığını ifade eden İnce, “Bilhassa sıfır araç aldırarak maddi açıdan milli ekonomiye ve esnafımıza büyük bir darbe yapılmakta. Ülkemizin milli aracı olmadığı için bizleri Almanya’ya, Amerika’ya, faiz lobilerine borçlandırmak doğru bir yol değil. TÜVTÜRK muayene istasyonu dünya standartları üzerinde. Servis aracı muayeneden geçtikten sonra çalışmasına devam etmeli. Bu noktada özellikle hükümetimizden ve İçişleri, Milli Eğitim bakanlıklarımızdan bu konuya artık bir nokta koymalarını istiyoruz. Ayrıca servis araçlarımızda oturmaya duyarlı koltuk sensörü. Türkiye’de imal edilmeyen üretimi tamamen dışa bağımlı olan ve dış güçlerin bu noktada diretmesi esnafımıza en azından 10-15 bin lira gibi ek maliyet getiriyor. Hiçbir geçerliliği olmayan sensör konusunun da iptal edilmesini istiyoruz. Bu konuda hükümetimizden ve İstanbul Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’dan bir müjde bekliyoruz” sözlerinde bulundu.