Görür' e sert eleştiri! 'Uydurmayın'

Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, 18 il için deprem uyarısı yapan ve  bu illerin kaderinin, Kahramanmaraş, Hatay gibi olduğunu belirten Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür' e tepki gösterdi. Demirtaş, 'Deprem riski yüksek 18 İl içinde saydığı Kahramanmaraş için, 6 Şubat 2023 depremleri sonrası Doğu Anadolu Fayı üzerinde deprem beklemiyorum açıklaması yapmıştı. Hangi fay segment üzerinde deprem bekliyorsunuz? Gölbaşı-Türkoğlu segmenti mi? Size göre kırılmıştı' dedi.

Görür' e sert eleştiri! 'Uydurmayın'

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı bir TV programında bazı açıklamalarda bulunmuştu. Deprem uyarılarına bir yenisini ekleyen Görür bu kez isim vererek 18 ili uyardı. Görür, Fay hattı üzerinde yaşayan bu illerin kaderinin, Kahramanmaraş, Hatay gibi olduğunu belirtti. Görür ’ün açıklamalarına sosyal medyada üzerinden tepki gösteren Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, “Uydurmayın !!!
Deprem riski yüksek 18 İl içinde saydığı Kahramanmaraş için, 6 Şubat 2023 depremleri sonrası Doğu Anadolu Fayı üzerinde deprem beklemiyorum açıklaması yapmıştı. Hangi fay /segment üzerinde deprem bekliyorsunuz? Gölbaşı-Türkoğlu segmenti mi? Size göre kırılmıştı” ifadelerini kullandı.

Demirtaş’ın açıklamaları şöyle:“Uydurmayın !! Deprem riski yüksek 18 İl içinde saydığı Erzincan'da: KAFZ 1939 (M=7.9); 1992 (M=6.9 ve M6.0) depremler üretti.Bu depremin tekrarlanma aralığı 400-600 yıl. 1784 (M=7.0) Yedisu segmenti üzerinde Erzincan için hangi fay(lar)da 7.0 ve üzeri deprem bekliyorsunuz?

Uydurmayın !!Deprem riski yüksek 18 İl içinde saydığı Hatay’da 7.0 üretecek fay hangisi?  ÖDFZ (Ölü Deniz Fay Zonu) mi? DAFZ (Doğu Anadolu Fay Zonu) mi? Kıbrıs Yayı mı? Bu faylar en son ne zaman  7.0 üzeri deprem üretmiş? Yıllık kayma hızı-tekrarlanma aralıkları -en son deprem tarihleri nedir? İspatlayın..

Uydurmayın !! Deprem riski yüksek 18 İl içinde saydığı Denizli’de 7.0 üretecek fay hangisi? Pamukkale fayı mı?  Bu fay en son ne zaman  7.0 üzeri deprem üretmiş? Yıllık kayma hızı-tekrarlanma aralığı nedir? En son depremlerden itibaren ne kadar süre geçmiş? İspatlayın.

Uydurmayın !! Deprem riski yüksek 18 İl içinde saydığı Manisa’da: Manisa fay zonu en son ne zaman  7.0 üzeri #deprem üretmiş? Yıllık kayma hızı ve tekrarlanma aralıkları nedir? En son depremden itibaren ne kadar süre geçmiş?  Deprem bilimi ispat gerektirir İspatlayın

Uydurmayın !!! Deprem riski yüksek 18 İl içinde saydığı Balıkesir’de , Balıkesir fayı ve Havran-Balya fayı en son ne zaman  7.0 üzeri deprem üretmiş? Yıllık kayma hızları ve tekrarlanma aralıkları nedir? En son depremlerden itibaren ne kadar süre geçmiş? İspatlayın..

Uydurmayın !!! Deprem riski yüksek 18 İl içinde saydığı Osmaniye’de hangi fay? geçmişte 7.0 üzeri deprem üretmiş? İskendurun fay zonu mu? Toprakkale fay zonu mu? Tarih verin. ( Sadece bir deprem örneği ?) Sayısal veriler ile açıklama yapın. İspatlayın..

Uydurmayın !!! Deprem riski yüksek 18 İl içinde saydığı Hakkâri’de hangi fay? geçmişte  7.0 üzeri deprem üretmiş? Güneydoğu Anadolu Bindirmesi mi? Şemdinli-Yüksekova fayı mı? Tarih verin. ( Sadece bir deprem örneği ?) Sayısal veriler ile açıklama yapın. İspatlayın..

Uydurmayın !! Deprem riski yüksek 18 İl içinde saydığı Burdur’da, Burdur Fay zonu üzerinde en son 1914 (M 7.0) ve 1971 (M=6.2) depremleri oldu. Bu depremlerin gelecek yüz yılda tekrarlanma olasılığı sıfıra yakın. Hangi fay(lar)da 7.0 ve üzeri deprem bekliyorsunuz?  İspatlayın.”