Gençlik için hazırız

Anadolu Gençlik Derneği Malatya Şubesi, Eylül ayı divan toplantısında konuşan AGD Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Parlak, Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği'nin, gençliğe yapılacak yatırımlar noktasında bütün STK, kurum, kuruluşlarla ortak paydada birleştiğini belirterek, 'Donanımlı gençler yetiştirmenin derdindeyiz. Biz her zaman gençlik için elimizi taşın altına koymaya hazırız' dedi.

Gençlik için hazırız

Anadolu Gençlik Derneği Malatya Şubesi, eylül ayı divan toplantısı AGD Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Parlak’ın, katılımıyla hizmet binası konferans salonunda gerçekleştirildi. Düzenlenen toplantıya, AGD Malatya şubesi yönetim kurulu, ilçe temsilcilikleri ve birçok misafir katıldı. 

Donanımlı gençler yetiştirmenin derdindeyiz

Divan toplantısı öncesi açıklamalarda bulunan AGD Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Parlak, aylık divan kurulu toplantılarında geçmiş bir ay değerlendirilip, önümüzdeki bir ayın hedefi belirlendiğini söyledi. Parlak, Anadolu Gençlik Derneği’nin yut içi ve yurt dışında 25 ülkede 35 yaşın altındaki tüm gençlere ulaşma gayreti içerisinde olduğunu vurgulayarak, “Ortaokul, lise üniversite ve üniversitesi sonrası kardeşlerimizin hem dünya hem de ahirette huzura saadete ulaşması için yaklaşık 50 yıldır bir çalışmanın içerisindeyiz Milli Gençlik vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği olarak. Asıl amacımız, vatanını milletini seven, geleceği bilen, geçmişini inkar etmeyen bir nesil yetiştirmek. Düzenlediğimiz, Mekke’nin Fethi, İstanbul’un Fethi, kuran ziyafetleri programında gençlere bir hedef göstermeye çalışıyoruz. Bu hedefi gösterirken, Rahmetli Erbakan Hocamızın, bir milletin asıl gücü; tankı, topu, tüfeği değil imanı, inançlı gençliği ifadeleridir. Bizde AGD olarak imanlı, inançlı madden ve manen donanımlı gençler yetiştirmenin derdindeyiz” diye konuştu. 

Ortak paydada birleşiriz

Anadolu Gençlik Derneğinin öğrencilere yönelik faaliyetlerine değinen Parlak, “AGD’nin ortaokullarda kaşif gruplar çalışması var. Bu model kaşif hem ahlak sahibi hem de yeni şeyler üretmeye çalışıyor, Gezmeye, kendini geliştirmeye çalışıyor. Ortaokul gençliğe modelize olmuş bir genç. Dergimiz var Kaşif diye okuma grubu çalışmamız var. Öğrencilerin seviyelerine göre kitaplar okutuyoruz. Liseli gençlerimize yönelik karavan gruplarımız var, onlara da derslerimiz oluyor. Üniversite gençliğine yönelik fakülte çalışmalarımız oluyor. Üniversite sonrası lisansüstü eğitim komitemiz var. Kariyer eğitimi çalışmalarımız var. Yani ortaokuldan üniversiteye, üniversite sonrası için hem dünyada hem de ahirette ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalar yapıyoruz. Aksiyon çalışmalarımız var. Tarihini bilmeyen, kendi örnek şahsiyetlerini bilmeyen geleceğe yön veremez. Bu hususta da 31 Aralık’ta Mekke’nin Fethi, mart ayında Çanakkale Şehitleri, Mayıs ayında İstanbul’un Fethi, Haziran ayında Filistin ile ilgili çalışmamız oluyor. Tarihimizdeki zaferleri Türkiye ve Dünyada İslam tarihinde dönüm noktası olan birçok tarihi olayı yeni nesle aktarmaya çalışıyoruz. Şuan üniversitelerde kayıt dönemi hem evlerimizde hem de yurtlarımızda kayıt çalışmalarımız devam ediyor. Bütün kardeşlerimizi kız, erkek yurtlarımıza, evlerimize bekliyoruz. Anlattığım bütün çalışmalarımız hem kadın hem de erkek gruplarımız da var. 17 komisyonumuz var. Bu komisyonlarımız vasıtasıyla koşturarak, kendini yetiştiriyor hem de yeni insanlar tanıyor” şeklinde konuştu. Parlak, Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği’nin, gençliğe yapılacak yatırım konusunda bütün STK, kurum, kuruluşlarla ortak paydada birleştiğini, bunun ellerine taşın altına koymaya hazır olduklarını söyledi.