Gençlerin ümidi yok

Saadet Partisi Malatya Gençlik Kolları Başkanı Av. Emre Fırat, gençlerin en büyük sıkıntısının ümitsizlik olduğunu söyledi.

Gençlerin ümidi yok

Saadet Partisi Malatya Gençlik Kolları Başkanı Av. Emre Fırat, gençlerin en büyük sıkıntısının ümitsizlik olduğunu belirterek, "Maalesef gençler, ortaokul çağlarından itibaren, çalışma, emeklilik yıllarını, iş bulabilme potansiyeli düşünerek hayatına yön vermeye çalışıyor. Bir memlekette geleceğin parlak olabilmesinin kriteri, gençlerin hayal kurabilmesidir. Ülkemizde böyle bir şey mümkün değil. Çünkü hayal kuracak şartları yok" dedi. Saadet Partisi Malatya Gençlik Kolları Başkanı Av. Emre Fırat, gençlik kolları üyeleriyle birlikte gazetemizi ziyarette etti. Av. Emre Fırat, ziyarette Net Haber Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Hanifi Evren'e Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın 'Davam' kitabını hediye etti.

Allah'ın bizim omzumuza yüklediği bir yük var

Ziyarette konuşan Fırat, yerel basını önemsediklerini ve yerel basının desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Saadet Partisinin Gençlik Kolları'nın diğer partilerin gençlik kollarına göre sayı olarak az olsa da,  dinamik olduğunu belirtti. Ülkede, kutuplaştırmanın olduğuna dikkat çeken Fırat, "Biz farklıyız. Bizim bir iddiamız var. Bu dünya için çalışmıyoruz. Diğer dünya için elimizden geleni yapmak zorundayız. Saadet Partisinin siyaset yapması menfaat faydamıza olan bir şey değil. Ama biz kendimizi buna mecbur hissediyoruz. Allah'ın bizim omzumuza yüklediği bir yük var. Erbakan Hoca'nın bize tarif ettiği, kulluk vazifesini yerine getirebilmek için elimizden geleni yapmamızı söylediği bir görev olarak gördüğümüz için yapıyoruz" dedi. Saadet Partisi'nin ekonomiyle, dış borçlarla, dış ilişkilerle ilgili söyleyeceği sözler, stratejisi var. Ekonomiyle alakalı en büyük tezimiz Erbakan Hocanın, sürekli dile getirdiği üretimdir. Üretimi halkın bütün kılcal damarlarına yayıp, toplu bir kalkınma sağlamaktır. Çünkü o durumda dünyadaki küresel krizden etkilenme ihtimalin yok. 

Genç işsiz oranı yüzde 27 civarında

Gençlerin en büyük sıkıntısının ümitsizlik olduğuna işaret eden Fırat, "Maalesef, ortaokul çağlarından itibaren, çalışma, emeklilik yıllarını, iş bulabilme potansiyeli düşünerek hayatına yön vermeye çalışıyor. Biz bunu çok sakıncalı buluyoruz. Bir memlekette geleceğin parlak olabilmesinin kriteri, gençlerin hayal kurabilmesidir. Ülkemizde böyle bir şey mümkün değil. Çünkü hayal kuracak şartları yok. Kimse ben astronot olayım diye hayal kurmuyor. Astronotun emeklilik şartları hakim değil. Öğrencilerle temas halindeyiz. Hakikaten hepsi emeklilik şartları, maaşlarıyla yada devlete girebilme kapasitesiyle meslek seçiminde bulunuyorlar. Bu bir ülke için çok tehlikeli bir şey. Hayal kuran gençlerin olmadığı bir Türkiye'de, ayakta kalabilmemiz çok zor. Onun için gençlere hayal kurabilmelerini sağlamamız lazım. Ümitsizlik en önemli problemi ama bunun farklı temelleri de var. Mesela işsizlik, genç işsiz oranı yüzde 27 civarında, bu çok ciddi bir rakam ve ciddi bir problem. Buda Devlet Planlama Teşkilatının olmamasıyla ilgili. Önceden vardı, şimdi yok. Devlet Planlama Teşkilatı planlama yapıyordu. Üniversitelerde ihtiyaca göre kontenjan verilirdi. Şimdi ise bütün bölümlere ciddi bir yığılma var. Her üniversitede her bölümü açarsak ciddi bir işsizlik oluşur. Dolayısıyla biz geleceğe dair ümit var olsak da, hükümettin değiştikten sonraki gelecekten ümitliyiz" şeklinde konuştu.  Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Net Haber Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Hanife Evren, Saadet Partisi Malatya Gençlik Kolları Başkanı Av. Emre Fırat'a, yapacakları çalışmalarda başarı dileklerinde bulundu.