Gençlerde bağımlılık artıyor..! Hayat ışıklarını söndürmeyin!

Malatya İl Sağlık Müdürü Erhan Berk, bağımlılığın arttığına dikkat çekerek, 'Sanayileşmenin artmasıyla beraber artık sentetik maddelerin de devreye girmesi yine teknolojiyle beraber özellikle teknoloji bağımlılığının çocuklarımızı, gençlerimizi ve bizim ülkemizin geleceğini çok ciddi bir şekilde tehdit ettiğini biliyoruz' dedi.

Gençlerde bağımlılık artıyor..! Hayat ışıklarını söndürmeyin!

Malatya Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti Malatya Şubesi koordinasyonunda ‘Bağımlılıkta Mücadelede Öğretmenlerimizin Rolü’ konulu eğitim programı düzenlendi. Kongre Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Malatya Valisi Ersin Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Malatya Şube Müdürü Burak Ata ve Malatya İl Sağlık Müdürü Erhan Berk katıldı. 

Gençlerde bağımlılık artıyor..! Hayat ışıklarını söndürmeyin!

Yeşilay'ın projelerinden bahseden Yeşilay Şube Müdürü Burak Ata, "Hikayesi olan kişiler, hikayesi olan kurumlar, hikayesi olan binalar, hikayesi olan toplumlar ancak hayatta kalır. Bugün İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte bugüne kadar yapılan tüm eğitimlerden farklı bir formatta öğretmenlerimizin bağımlılıklara, Yeşilay’a çok daha farklı bir gözle bakacağı ve önümüzdeki aydan itibar Sayın Valimizin talimatlarıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün koordinatıyla tüm okullarda çocuklara Yeşilay'ı, YEDAM'ı ve bağımlılıklardan nasıl kurtulacağımızı anlatacağımız önemli bir sürece gireceğiz. Bu en az deprem kadar en az terör kadar memleketimiz için vazgeçilmez ve acil uygulanması gereken bir plandır. Bugün burada insanı, Yeşilay'ı, bağımlılığı, hüznü, kederi, sevinci, mutluluğu, başarıyı, bazen başarısızlığı yani hayatın gerçeklerini konuşacağız "dedi.

Gençlerde bağımlılık artıyor..! Hayat ışıklarını söndürmeyin!

Bağımlılıkla mücadele komisyonlarını arttırdık

Bağımlılığın arttığına dikkat çeken Malatya İl Sağlık Müdürü Erhan Berk, "Toplum sağlığında gençlerimizi çok ciddi tehdit eden bir bağımlılık durumuyla toplumumuz karşı karşıya kalıyor. Bu konuda özellikle son dönemde sanayileşmenin artmasıyla beraber artık sentetik maddelerin de devreye girmesi yine teknolojiyle beraber özellikle teknoloji bağımlılığının çocuklarımızı, gençlerimizi ve bizim ülkemizin geleceğini çok ciddi bir şekilde tehdit ettiğini biliyoruz. Bu konuda Sağlık Bakanlığı olarak biz Yeşilay'ın bir iş ortağıyız. Hem kendilerine mekan konusunda hem sundukları hizmet konusunda bütün destekleri veriyoruz. Bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Biz 2024 yılı itibariyle 3 tane büyük ilçemizde de bağımlılıkla mücadele komisyonunu tahsis ettik. Battalgazi, Yeşilyurt ve Doğanşehir ilçelerimizde de varlıkla mücadele komisyonlarımız var. Sahada gençlerimizi, çocuklarımızı eğitirken özellikle özendirici bir şekle dönüşmemesi için konuşmalarımıza, yapacağımız uygulamalara çok dikkat etmemiz gerekiyor" açıklamalarını yaptı.

Gençlerde bağımlılık artıyor..! Hayat ışıklarını söndürmeyin!

İnsan aklını felce uğratıyor

Bağımlılığın her türlüsünün insan aklını ve ruhunu felce uğrattığını ifade eden Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, "İnsanı bedeni ile ihtiyaçlarının kölesi haline getirir. Çağımız insanı büyük bir kesimin bağımlı olduğumu görmekteyiz. İnsanlar alışverişe, estetik operasyonlara, yiyeceklere, bilgisayar oyunlarına, sosyal medyaya, dizilere, platformlara bağımlı hale gelmiş bulunmaktadırlar. Hiçbir bağımlılık bir diğerine tercih edilecek durumda değiliz. İnsanın iradesini elinden alan bu davranışların daha az tehlikelisi de yoktur. Fakat madde bağımlılığı elbette hayatların ışığını söndüren en trajik bağımlılıkların başında gelmektedir. Üstat Necip Fazıl'ın deyimiyle, zifiri karanlıkta, ak sütün içindeki ak bir kılı fark edecek kadar keskin bir gençliğe muhtacız. Tam da burada bu neslin yetişmesinde kıymetli öğretmenlerimizin vazifesi de pek mühimdir. Rehber öğretmenlerimiz tarihin en zor sürecini yaşamakta olan kentimizde öğrenci ve velilerimizin yanında hizmetinde olmuş ve olmaya devam edeceklerdir. Bağımlılıkla mücadelede psikososyal çalışmalarda, kadına yönelik şiddetin önlenmesinde aktif rol alan meslektaşlarıma teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Gençlerde bağımlılık artıyor..! Hayat ışıklarını söndürmeyin!

Gençlerde bağımlılık artıyor..! Hayat ışıklarını söndürmeyin!

Gençlerde bağımlılık artıyor..! Hayat ışıklarını söndürmeyin!