Geleceği inşa ediyoruz

Yeşilyurt'un turizm ve ekonomik potansiyelini artırmak adına başlattıkları hizmet seferberliğinin boyutunu güçlü ve modern yatırımlarla genişlettiklerini belirten Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 2,5 yıllık dönemde önemli yatırımların altına imza atarak, Yeşilyurt'un büyük bir dönüşüm içerisinde olduğunu söyledi. Çınar, 'Toplam tutarı 304 milyon 616 bin TL olan 74 dev yatırımla ilçemizin geleceğini bugünden inşa ediyoruz' dedi.

Geleceği inşa ediyoruz

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, beraberindeki Başkan Yardımcısı Erkan Dikenli, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Orhan Atak, Yeşilyurt Meclis üyesi Naci Şavata ile gazetemizi yeni yerinde ziyaret ederek, hayırlı olsun temennisinde bulundu. Ziyarette, 2019 yerel seçim sonrası ilçeye yapılan yatırımları anlatan Çınar, seçim sürecinde söz verdikleri 45 projenin büyük bir kısmını tamamladıklarını, ilçenin ihtiyaç duyduğu 29 yeni projeyi de ekleyerek toplamda 304 milyon 616 bin TL tutarında 74 dev yatırımla, Yeşilyurt’un büyük bir dönüşüm içerisinde olduğunu vurguladı.

Yeşilyurt’a dev yatırımlar kazandırdık 

2,5 yıllık dönemde önemli yatırımların altına imza attıklarını dile getiren Başkan Çınar, "2019 yılındaki seçimlerinden üzerinden 2,5 yıl geçti, bu süre zarfı içerisinde bir günümüzü bile boş geçirmeden hemşerilerimize vaat ettiğimiz 45 projemizin büyük bir kısmını tamamlayarak hizmete sunduk. Bu vaatlere bölgemizin ihtiyaç duyduğu 29 yeni projeyi de ekleyerek toplamda 74 dev yatırımla Yeşilyurt’un geleceğine birbirinden değerli ve özel eserler emanet ediyoruz. Yeşilyurt’umuza, insanlarımıza ve hayata değer katan yatırımlarımızla ilçemizin tarihsel, kültürel, doğal ve kültürel zenginliklerine büyük değer kattık. 2019 ile 2021 yılları arasında Gençlik ve Spor, Park ve Sosyal Tesisler, Kültür ve Sosyal İşler, Çevre ve Şehircilik ile Turizm alanlarında toplam maliyeti 304 milyon 616 bin 24 TL olan dev yatırımları Yeşilyurt’umuza kazandırdık. Yeşilyurt’un bütün bölgeleriyle birlikte geliştirmek ve kalkındırmak hedefine emin adımlarla ilerliyoruz” diye konuştu.

Ne söz verdiysek yerine getirdik

Çınar, Yeşilyurt’un turizm ve ekonomik potansiyelini artırmak adına başlattıkları hizmet seferberliğinin boyutunu güçlü ve modern yatırımlarla genişlettiklerini ifade ederek,  omuzlarındaki yükün ağırlığını bilerek, planlı ve disiplin bir çalışma yöntemiyle çalışıp, Yeşilyurt’un yaşam seviyesini her geçen gün daha iyi bir seviyeye çıkarttıklarını söyledi.  31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerindeki vaatlerinden olan 'Belediye Hizmet Binası ve Kompleksi' projesini Yeşilyurtlularla buluşturmaya hazırlandıklarını anlatan Çınar, “2019 Mahalli İdareler Seçimlerinden bugüne kadar vatandaşlarımıza ne söz verdiysek yerine getirdik. İlçemizin 82 mahallesinin tamamına kaliteli ve modern hizmetlerimizi ulaştırarak vatandaşlarımızın ferah, temiz ve güzel bir hayat için var gücümüzle çalışıyoruz. Malatya’nın deprem kuşağında yer alması nedeniyle kentsel dönüşüm projelerine yoğunluk verdik. Yeşilyurt’un doğal zenginliklerini yeni yatırımlarla ön plana çıkarmaya devam ettik" diye konuştu.

Örnek alınan belediyeyiz

Yeşilyurt’a yapılan hizmetlerle ilgili olarak Başkan Çınar, "Yeşilyurt’un ulaşım ağını yeni, güçlü ve modern yatırımlarla konforlu hale getirdik. İlçemizin dört bir tarafına ulaşımı rahatlatmak ve hemşerilerimizin sağlıklı ve güvenli yollarda yolculuk yapması için 115 Bin 290 ton sıcak asfalt ile 281 km sathi kaplama serip, toplamda 80 km. imar ve kadastro yol açarak ulaşım ağımızın konforunu artırdık. Yeşilyurt’u spor kenti yapmak için 25 milyon tutarında 30 ayrı bölgeye modern yeni nesil spor sahaları kazandırdık. Bölgemizde sporu ve sporcuyu en fazla destekleyen yerel yönetimlerin başında geliyoruz. İlçenin dört bir tarafına açık ve kapalı semt sahaları kazandırdık. Kültürel ve sanatsal kurslarla vatandaşların sosyal hayatlarını hareketlendirdik. Yeşilyurt’un tarımsal alanlarını hareketlendirmek ve çiftçilere destek olmak adına önemli yatırımların altına imza attık. ‘İnsani Yaşat ki Devlet Yaşasın’ anlayışından yola çıkarak Yeşilyurt’ta ‘sosyal devlet’ anlayışını her daim canlı ve diri tuttuk. Hemşerilerimizle aynı gönül dünyasında olmak adına sürdürdüğümüz sosyal yardımlaşma hizmetlerimizle bu alanda da fark oluşturan bir yerel yönetimiz. Hizmetlerimizi ‘Gönül Vizyonu’ temalı projelerimizle taçlandırıp, hemşerilerimizin iyi ve kötü günlerinde yanlarında olmaya, ellerinden tutmaya, acılarını paylaşıp, sevinçlerine ortak oluyoruz. Temizlik ve çevre yatırımlarında örnek alınan bir belediye olduk. Gelecek nesillere bırakılacak en kıymetli hazinenin sağlıklı ve güzel bir çevre olduğu bilinciyle hareket ederek bölgemizin en modern çevre yatırımı olan 'Ambalaj Atığı Toplama Ayırma Tesisi' gibi dev bir yatırımı Yeşilyurt’a kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.