Gazzeli çocuklar da bayram yapmalı!..

Malatya Eğitim ve Araştırma Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı. 23 Nisan'ın dünyadaki bütün çocukları tarafından kutlanması gerektiğini belirten Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Ahmet Gündüz, Gazze'de zulüm altında olan çocukların da bayram yapması gerektiğini aktardı.

Gazzeli çocuklar da bayram yapmalı!..

Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) kuruluş tarihi olarak kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 104'üncüsü Malatya Eğitim ve Araştırma Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde geleneksel oyun temalı etkinlikle kutlandı. 23 Nisan’ın, dünya çocukları tarafından kutlanması gerektiğini belirten Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Ahmet Gündüz, Gazze'de zulüm altında olan çocuklarında bayram yapmasını istediğini ifade etti.

Gazzeli çocuklarda bayram yapabilmeli

Çocukların önemini vurgulayan Gündüz, "Yaşam'ın çocuktan başladığını anlatan bir gün yaşıyoruz. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bugün. Aslında bunu biraz açmak lazım. Bugün yeryüzündeki çocuklar bayram yaşıyorlar mı? Bunu konuşmamız lazım. Bugün çocuklarımız ne halde? Onu konuşmamız lazım. Gazze'de zulüm altında olan siyonistlerin ve batılı emperyalistlerin hunharca küçük bebekler, çocuklar ve küçük yani küvezdeki hasta bebekleri bile katlettiği bir günde; biz bugün çocukların bayramından konuşuyoruz. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı keşke yeryüzünde bütün yeryüzündeki ülkelerde hepsinde güzel bir şekilde kutlansa" dedi.Gazzeli çocuklar da bayram yapmalı!..

Bayramı dünya çocukları kutlamalı

İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamlara değinen Gündüz, "Siyonistlerin batılı emperyalist Gazze'deki çocukları katlettiği bir dünyada yaşıyoruz. Biz çocuklarımıza nasıl yön verebiliriz? Çocuklar bir bahçe düşünün, bahçenin içindeki çiçekler gibilerdir. Çocukları bir çiçeği nasıl sulamamız gerekiyorsa bakım yapım gerekiyorsa çocuklara da küçükken daha iki üç yaşındayken hatta bir yaşındayken daha bebekken bunlara çok iyi bir eğitim vermemiz gerekiyor.  Gazze'de hekimler dahil biz yeni doğan küvezdeki bir bebeğe bile ulaşamıyoruz. Bu çok büyük bir sıkıntı. Bir avuç siyonizm bütün bebekleri katlediyor. Ondan dolayı bir an önce Gazze'de çocuk katliamı durdurulmalı. Gazzeli çocuklar da bayram yapmalı. Bayram zaten onların, şu an bayram yapamıyorlar. Bu bayramı tüm dünya çocukları kutlamalı” açıklamasını yaptı.Gazzeli çocuklar da bayram yapmalı!..

Onlar bizim geleceğimiz

Günün önemine dair açıklamalarda bulunan Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nuray Dağaşan, "Çocuk ülkemizin ışığı, geleceğiniz, umudunuz olan çocuklarımız. Onların gülümsemesi, ülkemizin varlığının, özgürlüğünün sembolü çok mutluyuz onlarla bir arada olduğumuz için. Ayrıca bu güzel günleri erişmemiz için vesile olan ecdadımıza minnettarlığımızı da sunuyoruz bugün vesilesiyle. Cumhuriyetimizin kurulması, egemenliğimizin varlığı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun yüz dördüncü yılının çocuklarımıza yüklediği sorumluluklarını da hatırlatmak istiyorum. Onlar bizim geleceğimiz. Ülkemizin liderleri, sanatçıları, bilim insanları bulacaklar. Eğlenirken bu sorumlulukların da bilincinde olmalarını diliyorum. Hep beraber birlikteliğimizi ülke olarak varlığımızı güçlendireceğimiz bugünden hepsine teşekkür ediyorum. 23 Nisan Çocuk Bayramımız kutlu olsun" şeklinde konuştu.