Gazze'de imanla mücadele veriliyor

Tarihi direnişin yaşandığı Gazze ile ilgili düzenlenecek olan 'Mektup Yazma Yarışması' hakkında konuşan Malatya İl Müftüsü Şahin Yıldırım, 'Eli kalem tutan bu davayı yazsın. Hitabeti güçlü olan bu davayı konuşsun. Herkes bir şeyler yapsın ama hiçbir kimse sessiz kalmasın.' diyerek çağrıda bulundu.

Gazze'de imanla mücadele veriliyor

Malatya İl Müftülüğü, gençlerin son zamanlarda dünyanın gündemine oturan Gazze’deki soykırıma karşı hem İslami ve hem de insani noktada duygu, düşünce ve eylemleri ile mazlumun yanında olmayı, zalime ve yaşanan zulme karşı çıkmayı yazacakları mektup ile ortak bir noktada buluşup bilinçli bir farkındalık oluşturmasına katkı sağlamak amacıyla "Gençlerden Direniş Yurduna Selam Mektup Yazma Yarışması" düzenleyecek.

Yapılacak yarışmayla, Filistin’de ve hususen Gazze özelinde yaşanan bu insanlık katliamına yönelik İslami ve insani sorumluluğunun gereklilikleri ile duygu ve düşüncelerini kaleme dökerek, zalime ve yaşanan zulme karşı mazlumun yanında durarak yazacakları mektuplarla dünyaya mesajlar vermeleri sağlanacak.

Doğum tarihleri 01.01.1996 ve sonrası olan gençlerin katılabilecekleri yarışma kaydı başlamış olup 16 Şubat günü son bulacak. Dereceye girecek olan ilk 10 kişiye çeşitli hediyeler takdim edilecek.

Düzenleyecekleri yarışmayla ilgili İLKHA Muhabirine açıklamada bulunan Malatya İl Müftüsü Şahin Yıldırım, gençlere yarışmaya katılma çağrısında bulundu.

"Çocuk, kadın, yaşlı demeden mazlum halkın öldürüldüğü bir insanlık dramını yaşıyoruz"

Gazze'de, Filistin'de bir insanlık dramının yaşandığını anımsatan Müftü Yıldırım, "Çoluk-çocuk, kadın, yaşlı demeden mazlum silahsız halkın öldürüldüğü bir zaman dilimini, bir insanlık dramını yaşıyoruz. Bu vesileyle Malatya İl Müftülüğü olarak; bu drama ışık tutmak, farkındalık oluşması düşüncesiyle gençlerimizde bir duruş sergilemek adına böyle bir yarışmayı tertip ettik." dedi.

"Bu mücadelede bizim ışık tutmak istediğimiz nokta gençlerimizin bu direnişe katkı sunmasıdır"

Müftü Yıldırım, "Burada Müslümanlar açısından Filistin'in, Gazze'nin, Mescid-i Aksa'nın önemini vurgulamak gerekmektedir. Öncelikli olarak Mescid-i Aksa ilk kıblegahımızdır. Aynı zamanda Peygamberler şehridir. Sevgili peygamberimiz Muhammed Mustafa (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Mirac hadisesine konu olmuş. İsra ve Miraç konusunun Kur'an-ı Kerim'de anlatılmış olduğu o mübarek beldelerdir. Mescid-i Aksa, Sevgili Peygamberimiz'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hadis-i şerifinde de ziyaret edilmesini tavsiye ettiği üç yerden birisidir. Bu bölgede yaşayan halk barış içerisinde hayatlarını sürdürürken, bir zaman diliminde bir mücadeleyle karşı karşıya kaldılar. Ellerinde silah olmayan sadece ellerinde bulundurdukları imkanlarla mücadele etmeye çalışan, kendi varlığını devam ettirmeye çalışan bir milletin mücadelesini görüyorlar. Bu mücadelede bizim ışık tutmak istediğimiz nokta gençlerimizin bu direnişe katkı sunması. Aynı zamanda burada ışık tutacağımız nokta şudur. Çocukların, masum yavruların annelerin, savaş hukukuna uygun bir şekilde zarar görmemesine çaba sarf etmek… Bütün insanlık tarihine bakıldığında savaş hukukları bu şekilde işlemiştir. Bu hukukta; yaşlıların, çocukların ve kadınların öldüğünü görünce bu dramdan bizler de üzüntü içerisinde bir toplumda o farkındalığa dikkat çekmeyi arzu ettik." diye kaydetti.

"Eli kalem tutan bu davayı yazsın. Hitabeti güçlü olan bu davayı konuşsun. Herkes bir şeyler yapsın ama hiçbir kimse sessiz kalmasın!"

Düzenlenecek yarışmayla ilgili gençlere çağrıda bulunan Yıldırım, "Eli kalem tutan bu davayı yazsın. Hitabeti güçlü olan bu davayı konuşsun. Herkes bir şeyler yapsın ama hiçbir kimse sessiz kalmasın diye bizler bu yarışmayı açtık. İnşallah doğum tarihleri 01. 01. 1996 itibaren olan gençlerimiz bu yarışmaya katılabileceklerdir. Bu yarışmanın amacı; Gençlerimizin bir farkındalık oluşturması, zulme karşı bir duruş sergilemeleri doğru, bir adım atmaları, doğru yerde durmaları adına önem arz etmektedir. Genç kardeşlerimizi yarışmamıza katkı sunmaya bekliyoruz." dedi.

"Mektuplar daha önce hiçbir mecrada yayınlanmamış olmalıdır"

Gençlerin yarışmaya nasıl katılacakları ve nerelere dikkat etmeleri ile ilgili bilgilendirmede bulunan Yıldırım, "Katılımcılar yarışmaya sadece bir mektup ile katılabileceklerdir. Mektuplar, bilgisayar ortamında veya okunaklı bir şekilde el yazısıyla yazılabilecektir. Mektuplar en fazla A4 boyutunda 2 sayfayı geçmeyecek şekilde yazılmalıdır. Yazdıkları mektuplarının alt kısmına Adı-Soyadı- Doğum Tarihi- T.C. Kimlik No- Adres- İban No-İletişim numarasını yazarak [email protected] adresine gönderecektir. Yazılacak mektupların her yönüyle özgün olması gerekmektedir. Mektuplar daha önce hiçbir mecrada yayınlanmamış olmalıdır. Mektubun tamamı ya da bir bölümü basın-yayın organı veya herhangi bir mecradan kopyalanmış ya da alıntı yapılmış ise mektup değerlendirilmeye alınmayacak ve derece aldı ise iptal edilecektir. Eser içeriklerinde geçecek olan özel ve tüzel kişilere ait isimlerin kullanımıyla ilgili yasal hak ve sorumluluklar katılımcıya aittir. Mektuplar, 16 Şubat'a kadar mail üzeri bizlere ulaştırmaları gerekiyor. 20-29 Şubat tarihleri arasında da oluşturulmuş olan jüri üyeleri değerlendirmelerini yapacaklar. Kardeşlerimize kendi imkanlarımız ölçüsünde ödüller hazırladık. İlk 10'a gireceklere çeşitli ödüller vereceğiz İnşallah. Tabi burada maksat ödül değildir. Burada amaç bir farkındalık oluşturmaktır. İnşallah yarışmanın sonucunu da 5 Mart'ta sitemizden duyurmuş olacağız. Şimdiden gençlerimize hayırlı olsun. Güzel bir bilincin ve güzel bir dirilişin oluşmasına vesile olsun." dileğinde bulundu.

"İmkansızlıklar içerisinde göğsündeki imanla ciddi mücadelenin verildiğini görmekteyiz"

Düzenleyecekleri yarışmanın insani ve İslami bir duruş sergileyerek ve tarihe not düşmek üzere atılmış bir adım olduğuna vurgu yapan Yıldırım, "Bu aynı zamanda farkındalık oluşturarak zihinlere kazınmış oluyoruz. Tabi imkansızlıklar içerisinde göğsündeki imanla ciddi mücadelenin verildiğini görmekteyiz. Rabbim İnşallah kendilerini muvaffak kılar. Bu savaş bir an önce biter diye temenni ediyoruz" dedi. (İLKHA)