Gazetecilik zor meslek

Basın İlan Kurumu (BİK) Malatya Şube Müdürü Yaşar Kuru, Malatya Gazeteciler Televizyoncular Cemiyetini (MGTC) ziyaret etti. Ziyarette konuşan Kuru, gazetecilerin sorunlarını bildiğini belirterek, çözüm noktasında elinden geleni yapacağını söyledi.

Gazetecilik zor meslek

MGTC ziyaret eden BİK Malatya Şube Müdürü Yaşar Kuru, Gazetecilik mesleğinin zor bir meslek olduğunu, gazetecilerle Basın İlan Kurumunun aynı gemide olduğunu kaydetti. Ziyarette konuşan MGTC Başkanı Fatih Avcı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Basın İlan Kurumuna bağlı olarak ilan alan gazetelerimiz var. Dolayısıyla onlarda önemli bir görevi icra ediyorlar. Gazetelerin denetlenmesi noktasında hem de gazetelerimizin yine desteklenip, yayınlarının daha kaliteli hale gelmeleri noktasında teşvik edici yönleri,  yöntemleri var. Dolayısıyla farklı kurumlar olabiliriz devlet ya da özel kurumlar olabiliriz aynı gemide yol aldığımız gazetecilik mesleğini icra ederken birlikte olduğumuz iştiraklerimizden bir tanesi basın ilan kurumu. Dolayısıyla kendilerine uyumlu çalışmalarından dolayı yerel medyaya göstermiş oldukları yakınlıktan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki dönemlerde yapmış olduğumuz projelerde faaliyetlerde yerel medyanın ayakta kalmasına yönelik geliştireceğimiz fikir ve atacağımız adımlar da kendilerini yanımızda göstermek mutluluk duyacağız” dedi.

Aynı gemideyiz

Gazetecilik mesleğinin zor bir meslek olduğuna dikkat çeken BİK Malatya Şube Müdürü Yaşar Kuru ise, “Başkanıma teşekkür ederim. Ben göreve başlayınca başkanım bizi ziyarete etmişti. Bende hem iadeyi, ziyaret yapayım hem de cemiyetimiz hakkında biraz daha fazla bilgi alayım diye cemiyeti ziyaret ettim. Bizde başkanımızın söylediği gibi kamu görevi yapıyoruz. Gazetecilerle basın ilan kurumu aynı gemide. Basın ilan kurumu var gazeteciler var; gazeteciler var basın ilan kurumu var. Görev yaptığımız süre içinde gazetecilerimize, basın yayın kuruluşlarına katkı verebilirsek, onlara bir destek olabilirsek çok mutlu olacağız. Ben kesinlikle gazeteci arkadaşlarımızın sorunları konusunda her daim elimden geleni yapacağım. Malatya basını belli bir seviyede; ben daha da iyi olacağını düşünüyorum. Daha da iyi olacak inşallah hem yazılı hem de görsel basın. Zor bir meslek kolay bir meslek değil” diye konuştu.