Gazetecilerden anlamlı protesto

Malatya'da '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' dolayısıyla düzenlenen programda kendisine konuşma hakkı verilmeyen Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti (MGTC) Başkanı Fatih Avcı ile beraber yaklaşık 40 gazeteci, programı terk etti.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Gazetecilerden anlamlı protesto

Malatya Büyükşehir, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyeleri tarafından '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' münasebetiyle Büyükşehir Belediyesi Nikâh Sarayı'nda ulusal ve yerelde görev yapan kentteki gazetecilerin katılımıyla ortak bir program düzenledi.
Programda; Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar birer konuşma yaptı.
Konuşmasında, Malatya Gazeteciler Cemiyeti binası için daha önce tahsis edilen yerde tapu sorunu olduğunu belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "Malatya Gazeteciler Cemiyetine Çöşnük’te tahsis edilmiş bir yer var. Onunla ilgili projesini hazırladık temelini atacağız ama tapu sorunu var. O sorunu çözmeye çalışıyoruz. Gazetecilerimize güzel bir yer vermek durumundayız. Gazetecilerimize yakışır bir yer yapacağız. Eğer tahsis edilen yerin tapu sorunu çözülürse binayı orada yapacağız yok eğer tapu sorunu çözülmese Malatya Gazeteciler Cemiyetine başka bir yerde bina yapacağız" dedi.
Programda kendisine konuşma hakkı verilmeyen MGTC Başkanı Fatih Avcı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın konuşmasının ardından, Selahattin Gürkan, Mehmet Çınar, Osman Güder, Kemal Deniz ve Vahap Güner’in oturduğu masaya hitap eden Fatih Avcı, Başkanım yemek için teşekkür ediyoruz. Bizim fikirlerimizin olmadığı yerde bünyemizin olmasına da gerek yoktur. Benim adıma konuşmayacağıma bu masada kim karar vermişse yemeği de buyursun o yesin" ifadelerini kullandı.
Gürkan’ın ısrarına rağmen Avcı ve beraberindekiler yemek yemeden programı protesto ederek, salondan ayrıldılar.