Fred Schepisi'nin Yönetmenliğinde Bir Casusluk Klasiği: Rus Evi...

Rus Evi, Soğuk Savaş entrikaları, istihbarat operasyonları ve kişisel ilişkiler üzerine ilgi çekici bir öykü sunuyor. Sean Connery ve Michelle Pfeiffer'ın başrollerini paylaştığı 1990 yapımı film, John le Carré'nin romanından uyarlandı.

Fred Schepisi'nin Yönetmenliğinde Bir Casusluk Klasiği: Rus Evi...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Rus Evi (The Russia House), 1990 yapımı bir casusluk filmi olup, ünlü yazar John le Carré'nin aynı adlı romanından uyarlandı. Fred Schepisi'nin yönetmenliğini üstlendiği filmde, Sean Connery ve Michelle Pfeiffer başrolleri paylaşıyor.

Filmin konusu, Soğuk Savaş'ın son dönemlerinde, İngiliz yayıncı ve yazar Barley Blair'in (Sean Connery) Lizbon'da keyif çatarken kendisini bir anda uluslararası casusluk dünyasının içinde bulmasıyla başlıyor. Barley, bir acil mesaj olduğu gerekçesiyle İngiliz büyükelçiliğine götürülür ve burada MI6 ve CIA ajanlarıyla karşılaşır.

Katya adında gizemli bir Sovyet kadın (Michelle Pfeiffer), Moskova'da düzenlenen bir kitap fuarı sırasında elindeki kitap taslağını İngiliz yayıncı Niki aracılığıyla Barley'e gönderir. MI6 tarafından ele geçirilen bu taslak, Sovyetler Birliği'nin askeri sırları hakkında hassas bilgiler içermekte ve Soğuk Savaş sırasında güç dengesini değiştirebilecek nükleer silah sistemine ait bilgileri içermektedir.

Taslağın yazarı, Sovyet bilim adamı Dante (Klaus Maria Brandauer), ülkesinin nükleer sırlarını Batı'ya ifşa etmek istemektedir. İstihbarat teşkilatları, bu bilginin kaynağını doğrulamak ve Sovyet nükleer programının güvenilirliğini değerlendirmek için ortak bir operasyon başlatmaya karar verirler. Barley, Dante ile görüşmek ve taslağın kaynağı hakkında daha fazla bilgi toplamak üzere Moskova'ya gönderilir.

Film, Barley'nin istihbarat dünyasının karmaşıklığı içinde yol alırken Katya ile derin ve karmaşık bir ilişki kurmasını konu alır. Soğuk Savaş'ın bitmiş gibi göründüğü bir dönemde, silahlanma yarışını canlı tutan "gri giysili adamlar" kimlerdir? Barley, hangi tarafta yer alacaktır?

Rus Evi, 123 dakika boyunca izleyiciyi Soğuk Savaş döneminin gerilim dolu dünyasına taşırken, karakterlerin kişisel ilişkilerini ve içsel çatışmalarını da gözler önüne seriyor.

  • Yönetmen: Fred Schepisi
  • Senaryo: Tom Stoppard
  • Görüntü Yönetmeni: Ian Baker
  • Kurgu: Peter Honess, Beth Jochem Besterveld
  • Müzik: Jerry Goldsmith
  • Oyuncular: Sean Connery (Barley), Michelle Pfeiffer (Katya), James Fox (Ned), Roy Scheider (Russell), Klaus Maria Brandauer (Dante), John Mahoney (Brady), Mac McDonald (Bob), Michael Kitchen (Clive), Ken Russell (Walter), David Threlfall (Wicklow), Nicholas Woodeson (Niki), Martin Clunes (Brock), Nikolai Pastukhov (Katya'nın amcası Matvey), Denys Hawthorn (Paddy), Colin Stinton (Henziger).