'Fırat Turu Projesi'

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) yönetimi Haziran ayı toplantısı Malatya'da yapıldı. Toplantıda, bölgenin turizm, tanıtım ve markalaşma faaliyetleri kapsamında bölgeye yeni turizm destinasyonlarının kazandırılarak yapılacak tanıtımlarla yerli ve yabancı turist sayının arttırılmasına katkı sağlayacak ve bölgenin turizmden elde edeceği geliri arttırmak amacıyla hazırlanan 'Fırat Turu Projesi' ele alındı.

'Fırat Turu Projesi'

Fırat Kalkınma Ajansı’nın (FKA) sorumluluğundaki bölge illerinde, turizm, tanıtım ve markalaşma faaliyetleri kapsamında bölgeye yeni turizm destinasyonları kazandırılacak. Hazırlanacak projelerle Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli gibi bölge illerine kazandırılacak yatırım ve tanıtımlarla yerli ve yabancı turist sayının arttırılmasına katkı sağlanacak ve bölgenin turizmden elde edeceği geliri arttırmak amacıyla Fırat Turu Projesi uygulanacak.

FKA Haziran ayı toplantısı Malatya'da gerçekleştirildi.  Kentteki bir otelde gerçekleştirilen toplantıda; Malatya, Elazığ, Bölge ve Tunceli için mali destek ve projeler ele alındı. Toplantı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Elazığ Valisi Erkaya Yırık, tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de etkili olan Covid-19 pandemisine yönelik devletimizin aldığı önlemler ve aşılanmaların artmasının olumlu gelişmeleri de beraberinde getirdiğini belirterek, "Hastalığın etkisinin azalmasında aşılanmanın ne kadar önemli olduğunu hep birlikte görüyoruz. Aşılanma oranlan bakımından dünyadaki önemli ülkeler arasında yer alıyoruz. İnşallah yapılan anlaşmalar sonrası gelen ve gelecek olan aşılar ve ülkemizin de geliştirmeye çalıştığı ve Faz-2 çalışmalarına geçilen yerli aşımızın da uygulanmasıyla pandemiyi hep birlikte geride bırakacağız. Bu süre zarfında sırası gelen herkesin aşısını yaptırmasını ve devletimizin aldığı önlemlere uymalarını değerli vatandaşlarımızdan istirham ediyorum" dedi. 

Projeler görüşüldü

Toplantıda ele alınacak projeler hakkında bilgiler paylaşan Yırık, "Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde genç işsizliğinin yüksek olduğu bölgelerde gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerini desteklemek ve istihdam edilebilirliklerini artırma hedefi ile ajansımızca 'uygulanacak olan 'Çalışan ve Üreten Gençler Programı' ile bölge illerimizde faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların, Ajansımızın Sonuç Odaklı Programlan ve Kaynak Verimliliği çerçevesinde etkinliğini artırmak veya bölgesel kalkınma açısından önem taşıyan faaliyetlerine yönelik eksikliğini duydukları teknik alanlarda eğitim ve danışmanlık desteği sağlanması hedefi ile 18 Mayıs tarihinde ilan ettiğimiz 2021 Yılı Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı'nı toplantımızda değerlendireceğiz.  Bölgemizin Turizm, Tanıtım ve Markalaşma Faaliyetleri kapsamında bölgeye yeni turizm destinasyonlarının kazandırılarak yapılacak tanıtımlarla yerli ve yabancı turist sayının arttırılmasına katkı sağlayacak ve bölgenin turizmden elde edeceği geliri arttırmak amacıyla Ajansımız tarafından uygulanacak olan 'Fırat Turu Projesi'ni toplantımızda ele alacağız. Toplantımızda ayrıca Ajansımızın devam eden faaliyetleri ve diğer gündem maddeleri görüşülecek olup bazı idari konularla ilgili kararlar alacağız. Toplantımızın ve kararlarımızın Ajansımız ve illerimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu. 

'Fırat Turu Projesi'
'Fırat Turu Projesi'