Fiyatlar yüksek

Sebze ürünlerinde seradan tarlaya geçiş döneminde 15-20 günlük bir boşluk olduğunu belirten Malatya Sebzeciler Odası Başkanı Yasin Yıldız, boşluktan dolayı sebze fiyatlarının yüksek olduğunu, 10 gün içerisinde fiyatların normal seyrine döneceğini beklediklerini söyledi.

Fiyatlar yüksek

Malatya Sebzeciler Odası Başkanı Yasin Yıldız, gazetecilere sebze fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yıldız, fiyatların mevsim normallerine göre biraz yüksek olduğunu ifade etti. Özellikle sebzede 15,20 günlük bir boşluk olduğunu kaydeden Yıldız, "Seradan tarlaya geçiş dönemi, tarladaki ürünün bitişi ile seradaki ürünün bitişi arasında 15, 20 günlük bir boşluk var o yüzden fiyatlar biraz yüksek 10 gün içerisinde fiyatların normal seyrine döneceğini tahmin ediyoruz. Gelen sebze ve meyvelerin çoğu üstü açık seralardan geliyor. Fiyatlar kış ayına göre çok yükseldi. Biber şuan 7 ila 8 lira arasında seyrediyor. Salatalık 5 buçuk 6 lira arası, domates 3 ila 4 lira arasında, kabak 5 lira, patlıcan 6, 7 lira arası, kapya biber 12 lira. Kışa göre fiyatlar biraz yüksek" dedi.

Fiyatların düşeceğini tahmin ediyoruz

Yıldız, kış mevsiminin ardından havaların ısınmasıyla birlikte yaz meyvelerin tezgahta yerini almaya başladığını söyleyerek, "Meyveler de yeni tut yeni başladı, erik geldi küçük paketler halinde satıyoruz. Kilosu yaklaşık 500 liraya geliyor.  Kayısı çağlası geldi Mersin'den gelmeye başladı. Kilosu 400 lira civarında. 50'şer gramlık paketler halinde satıyoruz. Turfanda ürünlerden; kırmızı erik geldi. Çilek zaten hediye edebileceğimiz ürünlerden. Mevsimin tadını vermez ama lezzeti var. Erik ve kayısı çağlasını alanlar genelde hastalar. Eşi hamile olanlar veya ağır hasta olanlar olduğu için fiyatını müşteri sormuyor, bizde boşluk olmaması açısından tezgaha getiriyoruz. Normalde dışarıda eriğinin paketinde 100 gr var 50 liraya satılıyor ama biz Malatya'da 40 ila 45 lira arasında satılıyor. Erik ve kayısı fiyatının15 güne kadar düşeceğini tahmin ediyoruz" şeklinde konuştu.