Fiyatlar makul

Malatya Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Ümit Emre, yerli ürünlerin artması, mevsim şartlarının normal seyir etmesiyle birlikte ürün bolluğunun, tezgâhlarda yer alan sebze ve meyve fiyatlarının düşebileceği son noktaya kadar düştüğünü söyledi.

Fiyatlar makul

Yaz aylarının gelmesi havaların ısınması ile birlikte, yerli ürünler tezgahlarda yerini aldı. Ürünlerin bol olması fiyatları aşağı çekerken, Malatya Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Ümit Emre, sebze meyve fiyatları hakkında gazetemize değerlendirmelerde bulundu. Emre, sebze ve meyvede yerli ürünlerin tezgahlarda yer aldığını ifade ederek “Yerli ürünlerin artması, mevsim şartlarının normal seyir etmesiyle birlikte ürün bolluğu ve ürün bereketi yaşanmakta. Fiyatlarda şuan inebileceği kadar da inmiş durumda. Çok kaliteli ürünler, çok cazip fiyatlarla tezgahlarımıza ve sofralarımıza geldi. Türkiye çok farklı ürün çeşitliliğine sahip bir ülke. Bu nedenle çok şanslıyız. Gerçekten havasıyla, iklim şartlarıyla, coğrafi konumuyla şanslıyız. Dediğim gibi ürünler tezgahlarda, fiyatlar da düşebileceği en son noktada ve tezgahta yer alan ürünler tamamen doğal ürünler” dedi.

Yerli çıkınca fiyatlar düştü

Sebze ve meyve fiyatlarını da değerlendiren Emre, Antalya ve Manisa yöresinden gelen domatesler 2 ila 3 TL şuan tezgahlarda. Yerli salatalık çıktı. Onlarda ortalama yine 1-1,5 TL arasında. Yeşil fasulye 'Ayşe Kadın' dahil 3 ile 3,5 TL, kabak 2 TL, biber 4 TL, soğan patates 2,5 TL, limon 7 ile 9 TL yatak limon başladığından limon fiyatı yüksek. Meyvelerde; Şeftali 3, 4 TL karpuz 1 TL kavun 2,5 TL üzüm 3 ile 4 TL vişne 7 ile 9 TL dal bastı kirazı işçiliği zor bir ürün olmasına rağmen 3,5 ile 5 TL arasında” ifadelerinde bulundu.

Alım gücü yok

Vatandaşların alım gücü nasıl? Soruna da cevap veren Emre, “Alım gücüne gelince, ülkemizdeki yaşam şartlarının yükselmesinden, döviz kurlarının artmasından dolayı bir zorluk var, İnsanlar kriz yaşıyor. Düşünün herkesin geçindirmek olduğu bir evi var. Bu sadece yemekle alakalı değil, bunu elbisesi, kirası, faturası gibi giderleri var. Bu giderlerde hat safhada. Gerçekten insanların alım gücü yok” ifadesinde bulundu.