Fiyatlar beklentiyi karşılamadı

Deprem bölgesi olan Malatya'da durgun bir sezon yaşayan kuyumcular, dört gözle düğün sezonunun açılmasını bekliyordu. Ancak yaşanan deprem ve altın fiyatlarının yükselmesi beklentiyi karşılamadı.

Fiyatlar beklentiyi karşılamadı

Son günlerde Altın fiyatlarında rekor üstüne rekor yaşanıyor. Gram altın bin 617 TL’yi bulurken, çeyrek altın ise 2 bin 613 TL oldu.  Yaz ayları ile birlikte düğün sezonunun kuyumcuları umutlandırırken, yaşanan deprem ve enflasyon evlenecek çiftleri ve davetlileri zor duruma düşürdü. Özellikle deprem bölgesi olan Malatya’da altın alımında düşüş yaşandığını belirten kuyumcu esnafı  Engin Temizer, “Deprem bölgesinde olduğumuz için çalgılı bir düğün ortamı görmüyoruz. Bu nedenle takı merasimleri de olmuyor. Durum böyle olunca altın alışverişi de çok fazla olmuyor artık ”dedi. Temizer,6 Şubatta yaşanan depremlerden etkilenen Malatya’daki vatandaşların, kaskodan veya devletten aldıkları paraları yatırım amacıyla kullandığını ve bu paralarla genelde bilezik alındığını söyledi. Temizer, “Milletin aldığı deprem paraları genelde yatırıma dönük olarak tam altın veya bilezik şeklinde alındı. Son zamanlarda altın alımları çok düşük. Fiyatlar da aldı başını gitti. Açıklanan faiz kararının beklentinin altında olması altın fiyatlarının daha da yükselmesine neden oldu. Altın fiyatının daha da yükseleceği öngörülüyor. Bu yükselmeye nedeniyle diğer çelik ve gümüş takılar, vatandaşın alacağı ürünler arasına girecek gibi görünüyor” ifadelerini kullandı.

Altın alışverişi çok fazla olmuyor

Yaşanan deprem nedeniyle düğünlerde takı törenlerinin  eskisi kadar olmadığını, bu durumun altın alımına yansıdığını belirten Temizer, şunları kaydetti: ”Deprem bölgesinde olduğumuz için çalgılı bir düğün ortamı görmüyoruz. Bu nedenle takı merasimleri de eskisi kadar olmuyor. Durum böyle olunca altın alışverişi de çok fazla olmuyor artık. “

Çeyrek altındaki artış vatandaşı gram altına yöneltti

Temizer, vatandaşların alım gücünün düştüğünü ve bu yüzden düğünlerde çeyrek altın yerine gram altına yöneldiğini vurguladı. Temizer, önümüzdeki dönemde de altın fiyatlarının yükselmesini beklediklerini, düğün dışında yatırım yapacak vatandaşların ise altın alabileceğini sözlerine ekledi.