Fiyat uygun talep az

Malatya Kasap ve Balık Pazarı Esnafı, balık sezonun açılmasının üzerinden aylar geçmesine rağmen tezgahların durgunluğundan şikayetçi. Esnaf, fiyatların geçen seneye göre daha düşük bir seviyede olmasına rağmen vatandaşların alım gücünün düştüğünü bu durumun ise satışları etkilediğini dile getiriyor. 

Fiyat uygun talep az

Kış ayının gelmesiyle birlikte Malatyalıların sıklıkla ziyaret ederek balık aldığı Malatya Kasap ve Balık Pazarı’nda durgunluk hakim. Balıkçı esnafı, balık fiyatlarının geçen yıla oran daha düşük olduğunu ancak satışların yok denecek az olduğunu ifade ettiler. Konuyla ilgili gazetemize konuşan balıkçı esnafı Abdurrahman Güleç, Fiyatların geçen seneye göre daha düşük bir seviyede olduğunu belirterek, vatandaşların alım gücünün düştüğünü bu durumun ise satışları etkilediğini söyledi. Esnaf Güleç, " Balık fiyatları bu seneden daha uygun ekonomiye göre uygun. Geçen yıl uskumru 55 liraydı bu sene 65 lira. Ekonomi ile kıyaslanmış olursak bu sene 150 liraya satmış olmamız lazımdı ama fiyatlar uygun. Bu sene en çok palamut dönemiydi, çinakop bol çıktı. En çok çinakop, palamut, istavrit, uskumru tüketildi" diye konuştu.

Tezgahların gözdesi 'palamut'

Güleç, bu yıl vatandaşların palamuta yoğun ilgi gösterdiğini, palamutun tezgahların gözdesi olduğunu belirtti. Balık pazarında balık fiyatlarına değinen Güleç, Balık pazarlarında hamsi 60, istavrit 80, alabalık 75, çinekop 100, palamut 90, somon 90, çipura ve levrek 120 liradan satışa sunuluyor” diye konuştu.