Fiyat artışında rekor Malatya'nın

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM), 6 Şubat'ta gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Malatya, satılık ve kiralık fiyat artışının en çok yaşandığı iller sıralamasında yüzde 110,9'luk artışla birinci sıraya yerleşti.

Fiyat artışında rekor Malatya'nın

sahibinden.com, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) iş birliğiyle hazırlanan “sahibindex Kiralık Konut Piyasası Görünümü” Temmuz raporunda kiralık ve satılık konut piyasasındaki değişimlerini açıkladı. Nisan ayı raporuna göre; kira fiyatları yüzde 250 artan Malatya’da, haziran ayı satılık ve kiralık fiyat artışının en çok yaşandığı iller sıralamasında yüzde 110,9’luk artışla birinci sıraya yerleşti.

Malatya yüzde 110, 9 ile ilk sırada yer aldı

İlan satış fiyatları Haziran ayında da geçen yılın aynı ayına kıyasla bütün büyükşehirlerde arttı. Satılık konut m2 fiyatlarında en hızlı artışın görüldüğü iller: Malatya yüzde 110,9, Van yüzde 109,5, Ordu yüzde 109, Manisa yüzde 105,9 ve Eskişehir yüzde 105 olarak gözlemlenmiştir. En düşük artışların görüldüğü iller ise Muğla yüzde 76,3, Kayseri yüzde 73,7, İstanbul yüzde 72,1, Şanlıurfa yüzde 67,6 ve Diyarbakır yüzde 63 olmuştur.