Fırsatı kaçırmayın! Bugün Son

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından uygulamaya konulan borçların yapılandırılması ile ilgili uygulama bugün sona eriyor. Vergi, prim, trafik cezası, emlak vergisi, su parası, öğrenim kredisi gibi borçların peşin ödemesinde büyük indirim kolaylığı yapılıyor.

Fırsatı kaçırmayın! Bugün Son

Ödemeler Eylül’de başlayacak

Yapılandırma kanunundan yararlanmak isteyenlerin yarın başvurularını yapması gerekiyor. Son başvuru gününün 27 Ağustos Pazartesi olarak belirlendiği yapılandırma imkanından yararlanmak isteyenler vergi dairelerine gitmeden, www.gib.gov.tr ile e-devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden de müracaatta bulunabiliyor. Vergi dairelerinde yığılma yaşanmaması için internetten başvuru imkanının kullanılması önem taşıyor. Vatandaşlar, yarın gün sonuna kadar başvuru yapabilecek. Başvuru sürecinin ardından, vergi dairelerine ödemeler ise, Eylül ayında gerçekleştirilecek.

Peşin ödeme avantajı var

Yapılandırma kapsamında başvuran ve peşin ödemeyi seçen mükellefler neredeyse vergi borçlarının sadece anaparasını ödeyerek bu fırsattan yararlanabilecek. Düzenlemeyle birikmiş vergi borçlarının varsa vergi cezaları silinecek, hesaplanan gecikme faizi ve zamları ise ilgili dönemlerde geçerli Yİ-ÜFE aylık değişim oranları uygulanarak yeniden yapılandırılacak. Yapılandırılan borçların peşin 1 Ekim 2018'e kadar ödenmesi halinde,  hesaplanan Yİ-ÜFE tutarından yüzde 90, idari para cezalarının aslından yüzde 25 indirim yapılacak.