Firmaların umudu öğrenciler

Malatya'da kış aylarının gelmesiyle birlikte şehirlerarası otobüs seferlerinde azalmalar yaşandı. Sefer sayılarında yaşanan düşüş firmaları etkiledi. Şehirlerarası otobüs firmaları, durgun geçen kış sezonunun okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte hareketleneceğini ve bilet fiyatlarında herhangi bir değişikliğin olmayacağını ifade ediyorlar.

Firmaların umudu öğrenciler

Malatya Şehit Hamit Fendoğlu Şehirler Arası Otobüs Terminali (MAŞTİ) kış ayının gelmesi ve havaların soğumasıyla birlikte durgunluk yaşanıyor. Yeni yılla birlikte otobüs biletlerine zam gelmesi beklenirken fiyatlar sabit kaldı. Otobüs firması yetkilileri, kış sezonu olduğu için sefer sayısında ciddi azalmaların yaşandığını, 15 tatille birlikte sefer sayılarının ve yolcu sayılarının artacağından ümitliler.

Fiyatlar değişmedi

Kış sezonu olduğu için sefer sayısında ciddi azalmalar yaşandığını belirten Malatya Medine Turizm Müdürü Aktan Kadak, Şubat tatili ile birlikte seferlerin canlanmasını beklediklerini söyledi. Otobüs bilet fiyatları ile ilgili de konuşan Kadak, fiyatlara zam yapılmadığını belirtti. Yaz aylarında yaşanan yoğunluğun olmadığını söyleyen Zafer Turizm Müdürü Mehmet Suna ise şunları söyledi; “Seferlerde yoğunluk hafta sonları, cuma, cumartesi günleri ve Ocak ayının 20'sinde başlayan okul tatiliyle beraber de yoğunluk oluyor. Hafta sonları dışında yoğunluk çok zayıf.  Yılbaşından önce yoğunlukta düşüş başladı hala bu şekilde devam ediyor. Evlerine dönecek öğrencilerle birlikte biraz hareketlenme olacak. Okullar açılıncaya kadar bu yoğunluk sürer." 

Pandemi sürecinde sıkıntı yaşadık

Beydağı Turizm Müdürü Mustafa Tekgöz,  otobüs seferlerinde yoğunluğun az olduğunu ancak önümüzdeki haftayla beraber yoğunluğunun artacağını beklediklerini belirterek, “Okulların tatil olması ile birlikte inşallah vatandaşlarımız seyahat edecektir. Böyle olması durumunda bizler de kazanacağız çünkü pandemi sürecinden sonra baya bir sıkıntıya düştü otobüs camiası. Düzelmesini ve canlanmasını bekliyoruz" açıklamasında bulundu.