Filistin için kermes kuruldu

6 Şubat depremlerinde büyük acıların yaşandığı Malatya'da depremzede vatandaşlar, Gazzeli Müslümanların yarasını sarmaya çalışıyor. Büyükşehir Belediyesinin yanında bulunan AVM'nin önünde açılan kermese vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Filistin için kermes kuruldu

İsrailin Filistin'de başlattığı katliam sonrası, Müslümanlar Filistin'e yardım için tek yürek. Asrın felaketi olarak bilinen depremlerde büyük yara alan Malatya'da depremzede vatandaşlar, Türkiye Diyanet Vakfı(TDV) aracılığıyla başlattıkları kermesin kazancını Gazze'ye bağışlıyor. Büyükşehir Belediyesinin yanında bulunan AVM'nin önünde açılan kermese vatandaşlar tarafından gösterilen ilgi yoğun.

Elimizden ne geliyorsa

TDV gönüllüsü olan Tuba Göçer, "Deprem dolayısıyla da Türkiye Diyanet Vakfında çalıştım. Hocalarımız bizleri  Filistinli  Kardeşlerimizle alakalı yardıma davet ettiler. Biz de geldik bu etkinliğe katıldık. Filistinli kardeşlerimiz için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz.  TDV’de olduğumuz için çok mutluyuz. İnşallah bu yaptığımız çalışma çok başarılı gidiyor. Allah’ın izniyle İnşallah yardımlarımız da yerine ulaşır" dedi. 

Bütün müminler kardeştir

Etkinliğe katılan Malatya Müftüsü Şahin Yıldırım, "Hayır Çarşımız, Filistin’deki kardeşlerimizin yaralarının sarılması yararına düzenlenmiş bir çalışmadır. Bu hayır çarşımızı da düzenleme amacımız İslam’ın Müminlerin kardeş olması vurgusuyla, kardeşliğin bir gereği olarak Filistin’de zulüm gören, şehit edilen çok küçük yaştan en büyük yaşa varıncaya kadar kardeşlerimizin yarasını hissettiğimizi anlamak ve burada o duyguyu yaşamak ve paylaşmak amacıyla bu çalışmayı düzenledik. Yüce Allah Kur’an-ı Kerimde ‘bütün Müminler Kardeştir’ diye buyuruyor. Biz de bu kardeşlik vazifemizi bir nebze de olsa yerine getirmeye, zulüm altındaki kardeşlerimize bir nebze de olsa yardım etmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

İslam ülkeleri keşke kendi fiili mücadelesini yapabilse

Kermes çalışmalarını ziyaretle destekleyen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, "Filistin ümmetin insanlığın kanayan yarasıdır. Bu hepimizin yüreğini dağlıyor ve hepimizin kanayan bir yarasıdır. Bu olay hepimizin kimyasını bozmuş oldu. Zalim İsrail’in bir an önce o topraklardan çekilip canının çektiği vakit mazlumun kanını dökmeye yeltenmemesi için her Müslümanın, her insanın mücadele etmesi gerekiyor. Şu an keşke fiili mücadele olabilse. İslam Ülkeleri ve İslam İşbirliği teşkilatı keşke kendi fiili mücadelesini yapabilse.  Şu an bu fiili mücadelenin pek mümkün olmadığını görmüş oluyoruz. Kavli müdahalemizi yapıyoruz. Özellikle İslam teşkilatı nezdinde ve Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuda ciddi bir girişimleri ve önemli bir hassasiyeti var. Diğeri de tabi kalben buğz etmek. Biz şu an fiili olarak bir şey yapamıyoruz ama  burada Diyanet İşleri Başkanlığımızın  Filistin’e yardım kermesi düzenlemiş olması , onların hassasiyetini burada ifade ediyoruz. Tüm Türkiye’de özellikle tel’in  ve kınama mitingleri yapılıyor. Bu gün ayrıca İstanbul’da Sayın cumhurbaşkanımızın da katılacağı büyük bir miting gerçekleştirilmiş olacak. Kısaca şunu ifade edeyim. Filistin bizim kutsal yerimiz. Kudüs birinci kıblemiz. Küdüs’ün Özgürlüğüne kavuşabilmesi için her Müslümanın mücadele etmesi boynuna Farz-ı Ayın dır diye düşünüyor, burada emeği geçenlere teşekkür ediyorum.  Biz de buradaki kardeşlerimizi ziyaret ederek desteğimizi göstermek üzere buradayız. Rabbim inşallah tuzaklarını başlarına geçirmesini Cenabı Allahtan Niyaz ediyorum” açıklamalarını yaptı.