Fidancılar yer istiyor

Yeşilyurt ilçesi İnönü Mahallesi sakinleri, mahalleleri içerisinde bulunan fidancılar ile iş makinalarının mahallelerinde olmalarından rahatsız.

Fidancılar yer istiyor

İnönü Mahallesi sakinleri Mahalle Muhtarı Abdulgazi Atabey’i ziyaret ederek sıkıntılarını dile getirip çözüm bulunmasını istediler. Konuyla ilgili olarak konuşan Mahalle Muhtarı Gazi Atabey, daha önce konuyu dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a ilettiklerini hatırlatarak şuan için bir çalışma olmadığını söyledi. Abdulgazi Atabey, “Mahallemiz son yıllarda sürekli göç aldı. Modern binalar yapıldı. Mahallemiz çok güzel ve temiz bir mahalle haline geldi. Ancak mahalle sakinleri fidan satıcılarından çok rahatsız. Çevre kirliliği nedeniyle 10 yıldır bir belediyemize fidancıların kaldırılıp yapılacak yeni bir yere taşınmasını talep ettik. Bu güne kadar bir gelişme olmadı. Bu bölge yazın Sivrisinekten geçilmiyor kışın çamurdan geçilmiyor, sürekli çevre kirliliği yaratıyor. Kamyonlarla tırlarla oraya fidan geliyor. Kullanılan gübrelerin kokusu vatandaşı rahatsız ediyor. Diğer yandan fidancıların dışında aşağıda Kepçeciler ve iş makinaları ver. Orada park ediyorlar orada işine gücüne gidiyorlar. Onlar da çevre kirliliği yaratıyor oradaki sakinlerimiz bundan rahatsızlık duyuyor. Hem de belediyemize ait olan bir yerde bunlar park ediyor” dedi.

BU GÖRÜNTÜLER ŞEHRİN GÖBEĞİNDE OLMAZ

Atabey, “Kimsenin ekmek parasını kazanmasına karşı değiliz ama mahalle halkı kokudan, sivrisinekten, çevrenin çamurundan şikâyetçi oluyor. Yazın Belediye gelip ilaçlama yapıyor ama çözüm olmuyor. Belediye burada pasif kalıyor. Belediye şehir dışında mezarlık tarafında, belki belediyenin daha bildiği yerler var oralarda onlara yer tahsis edeceğim demiş. Bu konuda daha önceden belediyemize müracaat etmişlerdi. Belediyemiz bunlara 30 kişilik yer ayarladı. Bunların her birine talebine göre arsa tahsisi yaptı. Onlara dedi ki gel ben size yer ayarladım 10'ar bin lira para verin ki ben de sizin buradaki içinde bacağınız kulübelerinizi yapayım. Geri kalan parayı da peyderpey taksitler halinde belediye ye ödeyesiniz. Ama müracaat eden 30 kişiden 2 kişi gitti. Belediye’de bundan vazgeçti. Defalarca zabıta ve çevre müdürlüğüme mahallenin şikâyetini ilettik. Bu görüntülerin şehrin göbeğinde olmaması lazım. Hala bir çözüm bulunamadı. Bir an evvel bir çözüm bulunmasını bekliyoruz” diye konuştu.