Fay hattı kırıkları üzerine yapılaşmaya izin verilmeyecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Malatya'da, 'Yerinde Dönüşüm Projesi' kapsamında yapılacak yeni iş yerlerinin ilk temel atma törenine katıldı. Özhaseki,  fay kırıkları üzerine inşa yapmayacaklarını söyledi.

Fay hattı kırıkları üzerine  yapılaşmaya izin verilmeyecek

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerinin etkilediği Malatya'da, binlerce iş yeri yıkıldı ve ağır hasar aldı.Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bankanlığı tarafından başlatılan 'Yerinde Dönüşüm Projesi' kapsamında çarşı merkezine yapılacak yeni iş yerlerinin projesi belli oldu. Projenin belirlenmesinin ardından çalışmalara başlanılan kentte ilk temel atma töreni Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Balanı Mehmet Özhasaki'nin katılımıyla gerçekleşti.

Özhaseki," Arkadaşlar, fay kırıklarının geçtiği yerler var. Buralara biz inşaat izni vermeyeceğiz. Üzerine eğer inşaat izni verirsek yarın bir gün en ufacık sarsıntıda çelikten bile yapsanız aşağıdan gelen enerji üstteki yapıyı kesinlikle yıkar. Eğer gördüyseniz televizyonlara da, gazetelere de yansıdı. Sosyal medyada var. TCDD’nin, demiryollarının, çelik hattını, yani insanların ezemeyeceği, bükemeyeceği o çeliği bile deprem eziyor. Aşağıdan öyle bir güçlü enerji geliyor. O yüzden kimse bu konuda ısrar etmesin" ifadelerini kullandı.