Ezberci sisteme son verilmeli

AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 'Eğitim sisteminin yerine oturtulması konusunda eksiklerimiz var. Ezberci sisteme son vermemiz gerekiyor. Malatya'ya yeni bir kütüphane kazandırıyoruz' dedi.

Ezberci sisteme son verilmeli

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Malatya’da Avni Kığılı Anadolu İmam-Hatip Lisesini ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Başdanışman Gürcan’ı öğrencilere takdim eden İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, “Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan bakanımız Türkiye’nin ilk başörtülü bakanlarımızdan birisidir. Kendileri bugün Malatya'da bir dizi programa katılacak ve öğretmenlerimize yönelik bir konferans verecekler. Kendilerine eğitim camiamız adına ilimize hoş geldiniz diyorum” dedi.

Spor salonu istediler

Sınıfları ziyaret ederek öğrencilerin soruları cevaplayarak taleplerini dinleyen Prof. Dr. Ayşen Gürcan’dan öğrenciler okula daha kapsamlı ve modern bir kütüphane yapılmasını, kitap çeşitliliğinin artırılmasını talep etti. Bazı öğrenciler açık alanda spor yapamadıklarından yakınarak spor salonu talebinde bulundular. Okul dışında da Battalgazi bölgesine Halk Kütüphanesi taleplerini ilettiler. Gürcan öğrencilere ‘Ne istiyorsanız talebinizi bizden yapın diyerek mail adresini verdi ve öğrencilerle uzun süre sohbet etti.

Fiziki şartları değiştirdik

Ak Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise Milli Eğitim Bakanlığı olarak fiziki şartları çok geliştirdiklerini vurgulayarak, “2023 hedeflerine doğru Cumhurbaşkanımızın talimatı ile inşallah o ezberci tarzdaki öğrenim ve eğitiminde yerine daha da kolay eğitecek sistemin oturması için mücadelemizi veriyoruz. Eğitim sisteminin yerine oturtulması konusunda eksiklerimiz var. Ezberci sistemi son vermemiz gerekiyor. Anlayan ve üreten bir gençlik ezberlemeden yapalım. Sayın Milli Eğitim bakanımız Pazar günü geliyor kendisine bu taleplerimizi tekrar ileteceğiz ve ne gerekiyorsa yapacağız. İkincisi Malatya'ya yeni bir kütüphane kazandırıyoruz. Kültür ve Turizm Bakanımızdan Millet Kıraathanesi istedik, inşallah Malatya’mıza kazandıracağız. Malatya'daki eski mevcut kütüphanemizi küçük ama o bölgede de daha fazla sayıda kütüphanelerin olması, butik kütüphanelerin olması için belediye başkanımız söz verdi. Sizlere kütüphaneler kazandıracağız. Ne olur hangi işi yaparsanız yapın, en iyisini yapmak üzere hedeflerimizi koyun. İnsanları sevin.  En büyük tavsiyem Malatya'da yetişmiş bir ablanız, olarak teyzeniz olarak, büyüğünüz olarak hiç zaman kaybetmeden çalışmalarımıza devam ediniz. Ama bu esnada sosyal etkinliklerini de ihmal etmeyin sosyal yaşamında öğretimin izi de ihmal etmeyin” dedi.