EYT'de yaş sınırı olmayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'EYT düzenlemesi uzun ve kapsamlı bir çalışmanın ardından nihai halini almıştır. Emeklilik hakkının kullanılması hususunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır. EYT ilgili düzenlemenin ülkemize, milletimize bilhassa da hak sahiplerine ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum' dedi.

EYT'de yaş sınırı olmayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Düzenlemeyle yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımız daha emekli olma hakkına kavuşuyor. Emeklilik hakkının kullanılması hususunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirdiği basın toplantısında emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili düzenlemenin detaylarını açıkladı. Kamuoyunda EYT olarak bilinen bu düzenlemenin uzun ve kapsamlı bir çalışmanın ardından nihai halini aldığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bilindiğini gibi ülkemizdeki sosyal güvenlik sisteminin sürdürebilir, makul ve adil, seviye getirilmesi hususunda önemli reformlara imza atmış bir hükümetiz" dedi. 

EYT konusunda geniş çaplı bir değerlendirme yapıldığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu yaklaşımımızdaki amaç asla çalışanlarımızın haklarının tesliminin önüne geçmek değildi. Tam tersine 85 milyon hep birlikte ortak geleceğimizi düşündüğümüz için konuyu ölçüp biçmeden, hesabını kitabını sağlamca yapmadan herhangi bir taahhüt altına girmek istemedik. Büyüyen, gelişen, kalkınan ülkenin imkanlarının el verdiğini gördüğümüzde ilgili arkadaşlarımıza talimatını vererek çalışma başlattık. Küresel krizin ülkemize etkileri sebebi ile sıkıntı yaşayan sabit gelirli vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu yüksek düzeyli asgari ücret, memur maaşı, emekli maaşlarıyla zaten gösterdik, gösteriyoruz" diye konuştu.
EYT düzenlemesinin hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "EYT ilgili düzenlemenin ülkemize, milletimize bilhassa da hak sahiplerine ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum. 2022 artık geride kalıyor, şimdiden 2023’ün sizler, bizler, ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.