Evini lağım suyu bastı MASKİ'ye isyan etti 

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde Toygar mahallesindeki bir evde iki gün önce kanalizasyon borusu patladı. Ev, kanalizasyon borusundan çıkan pis su ile doldu. Ev sahibi İsmet Gür,  MASKİ ve Battalgazi Belediyesi'ni defalarca aramasına rağmen dönüş yapılmadığını öne sürerek, 'Gece saat 2 sıralarında evimin kanalizasyon borusu patladı ve evimi lağım suyu bastı. MASKİ'yi aradım. Daha sonra Battalgazi Belediye Başkanıyla bizzat görüştüm. Geleceğini söylediler ama bizi pisliğin içinde bıraktılar' dedi. 

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Evini lağım suyu bastı MASKİ'ye isyan etti 


Malatya’nın Battalgazi İlçesine bağlı Toygar Mahallesinde 2 gün önce gece saatlerinde bir evin kanalizasyon borusu patladı. Patlama sonucu evi lağım suyu bastı. 2 gün boyunca mağdur edilen ev sahibi İsmet Gür,  Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi(MASKİ)ve Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’ i aradığını ancak kimsenin görevini yerine getirmediğini ifade etti. Kanser hastası torunuyla yaşayan Gür, yetkililerin bir an önce çözüm bulmasını istiyor.

Bizi pisliğin içinde bıraktılar

Evindeki kanalizasyon borusunun patlaması sonucunda, evinin kanalizasyon pisliğine bulandığını belirten İsmet Gür,  şunları söyledi: Gece saat 2 sıralarında evimin kanalizasyon borusu patladı ve evimi lağım suyu bastı. MASKİ’yi aradım. Daha sonra Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’le bizzat görüştüm. Geleceğini söylediler ama bizi pisliğin içinde bıraktılar.”

2 gündür lağım pisliğiyle yaşıyoruz

Lağım suyunun tüm eşyalarına bulaştığını ve evin girilecek durumda olmadığını vurgulayan Gür,  yetkililerin  kendilerini görmezden geldiğini kaydetti. Gür, “Evimizdeki bütün eşyalar berbat bir halde. Evin içine girilmiyor. MASKİ gelmedi ve ev olduğu gibi duruyor. Ben Osman Güder ’den,  MASKİ Müdürlüğünden davacıyım. Düzenli bir şekilde fatura ödememe rağmen hizmet alamıyorum. Hizmet denen şey yok. Bizi depremden sonra kendi halimize bıraktılar. Aradım adam bana diyor ki ben mesajı yayınladım. 2 gecedir kanalizasyon pisliğiyle yaşamaya çalışıyoruz. Zor durumdayız. Torunum kanser hastası ve bizimle yaşıyor.  Ben de astım hastasıyım. Ben torunumu evde yatıramadım” ifadelerini kullandı.