Evi az hasarlı vatandaşlara konteyner verildi 'Gelen giden yok'

Asrın felaketini yaşayan Malatya'da, evleri ağır hasar alan bazı kalabalık ailelerin bu şekilde konteynerde kaldıklarını, evi az hasarlı olan vatandaşlara da konteyner verildiği ve bu vatandaşların ise konteynerlere gelmediklerini iddia edildi. 

Evi az hasarlı vatandaşlara konteyner verildi 'Gelen giden yok'

6 Şubat depremlerinde büyük yıkımların yaşandığı Malatya'da deprem sonrası ilk kış yaklaşıyor.  Deprem sonrası evi hasar alan vatandaşlar konteyner kentlere yerleşirken bazı ailelerin kalabalık olması onlara zorluk yaşatıyor. Bir konteynerde 6 kişi kaldıklarını belirten Recep Atalay, "Bir konteynerde 6 kişi kalıyoruz. Olmuyor. Bize de bir konteyner verilsin rahat edelim eşyaların gireceği yer bile kalmıyor. Evi az hasarlı olan vatandaşlara konteyner verildi. Yardım zamanı haricinde kimse gelmiyor" ifadelerini kullandı.

Yardımları alıp gidiyorlar

Gelini ve oğluyla beraber bir konteynerde kaldığını öne süren Recep Atalay, "Teknokent konteyner kentte kalıyorum. Evi az hasarlı olan vatandaşlara konteyner verildi. Biz bir konteynerde 6 kişi kalıyoruz. Yetkililerden bir konteyner daha istiyoruz ama oralı olanlar yok. Bizim gördüğümüz 15 konteyner boşta. Bunların evleri az hasarlı korktukları için gelip konteynerde kaldılar. Şimdi sarsıntılar azalınca evlerine gittiler. O konteynerler orada boş duruyor. Yardım dağıtılacağı zaman geceden gelip kalıyorlar. Yardım kolilerini alıp yine evlerine gidiyorlar. İnsanların hakkına böyle girilmez. Bizim evimiz gitti biz bir konteynerde 6 kişi kalıyoruz. Olmuyor. Bize de bir konteyner verilsin rahat edelim eşyaların gireceği yer bile kalmıyor" şeklinde konuştu.