Etkinlik oranını açıkladı

Milyonların merakla beklediği koronavirüs hapında yeni gelişme! Pfizer, Covid-19'a karşı geliştirilen hapın faz iki ve üç denemelerinde hastaneye yatışları veya ölümleri yüzde 89 oranında düşürdüğünü açıkladı.

Etkinlik oranını açıkladı

Pfizer, Covid-19'a karşı geliştirilen koronavirüs hapının faz iki ve üç denemelerinde hastaneye yatışları veya ölümleri yüzde 89 oranında düşürdüğünü açıkladı. 

Koronavirüs hapı için çalışma başlatmıştı 

Eylül ayının sonunda Pfizer bir açıklama yaparak koronavirüs ilacı için çalışmaların başladığını duyurmuştu. Şirket ilacın Covid-19'a yakalanan ve semptom gösteren hastalar üzerinde deneneceği ve virüsün bulaşmasını engellemeyi amaçladığını belirtmişti. 

Fda'ya sunmayı planlıyorlar 

Pfizer, Ekim ayında açtığı acil kullanım uygulamasının bir parçası olarak, ritonavir adlı eski bir antiviral ile birlikte verilen hapı için ara deneme sonuçlarını ABD Gıda ve İlaç İdaresi'ne sunmayı planladığını söyledi. 

Hiçbiri hayatını kaybetmedi 

Pfizer ilacı verilenlerin yüzde 0,8'inin semptomların başlamasından sonraki üç gün içinde hastaneye kaldırıldığını ve tedaviden 28 gün sonra hiçbirinin hayatını kaybetmediğini ortaya çıkardı. Bu, plasebo hastaları için %7'lik bir hastaneye yatış oranıyla karşılaştırıldığında büyük bir başarı olurken, bu hastalardan 7'sinin de hayatını kaybettiği belirtildi. MOLNUPIRAVIR ORANI YÜZDE 50 Merck'in Molnupiravir hapında ise bu oran yüzde 50 olarak açıklanmıştı. Tam deney verileri henüz her iki şirketten de gelmiş değil. 

İlk hap kullanım onayı ingiltere'den geldi 

Koronavirüs için geliştirilen Merck ve Ridgeback Bioterapötik hapına ilk onay, İngiltere'den geldi. ABD Federal Gıda ve İlaç Dairesi’ndn gelen onayın ardından, İngiltere kullanıma geçen ilk ülke oldu. Yetkililer, vatandaşların, ilaca ulusal bir çalışmayla kış aylarında erişebileceğini açıkladı. İlaç; ABD, Avrupa ve başka yerlerdeki düzenleyici kurumlar tarafından incelenmeyi beklerken, ABD Gıda ve İlaç Dairesi de kasım sonunda ilacın güvenliğini ve etkinliğini incelemek üzere bağımsız uzmanlardan oluşan bir kurul toplayacağını duyurmuştu.