Polen Haberleri

Polen Haberleri

Arı ürünleri bağışıklığı güçlendiriyor

Malatya Arıcılar Birliği Başkanı Ali Çolak, katkısız bal, arı sütü, polen ve propolisin vücudun bağışıklık sistemini güçlendirerek, virüslere karşı direncini arttırdığına dikkat çekti. Çolak, Korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinen bal, polen, arı sütü ve ekmeği gibi arı ürünlerinin satışının arttığını söyledi.

Yağmur zarar verdi

Dünya kuru kayısı üretiminin yüzde 85'inin yapıldığı Malatya'da üreticilere, ağaçlarda büyük hasara neden olan "monilya" ve "polen yıkanması" hastalığına karşı ilaçlama yapmaları uyarısında bulunuldu.

Enerjinizi arı ürünleri ile koruyun

Aksuvital Ar-Ge Merkezinden Yüksek Kimya Mühendisi Nigar Yıldırım, “Bedenimizin doğal dinçlik kaynağı olarak arı ürünlerinden propolis, polen, bal ve arı sütünü örnek verebiliriz. Bal, içeriğindeki zengin bileşenler ile besleyici özelliktedir, kanın insülin ve glikoz seviyelerinde görülen artışının aynı miktarda şekerli besine göre daha düşüktür” dedi.