Gastronomi Haberleri

Gastronomi Haberleri

Malatya baharatları Gurmepedia’da

Ülkenin önemli gastronomi yazarı Süleyman Dilsiz ’in “Gurmepedia Mutfağa Dair Her Şeyin Alternatif Rehberi” isimli eserinde Malatya’nın iki yerel ürünü de yer aldı.

Büyükşehir çalışma başlattı

Malatya Büyükşehir Belediyesi, zengin bulgur kullanımı ve 70'i aşkın köftesi ile veganların beslenebileceği çok önemli bir kaynak sunan kent mutfağını da gastronomi alanında UNESCO'nun Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil etmek üzere çalışma başlattı.

Yöresel ürünler sergilendi

Melita'dan Malatya'ya Kültür ve Sanat Günleri Arslantepe Buluşmaları kapsamında Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen 13 ilçe kadın kooperatiflerinin de katıldığı 'Gastronomi Workshop' Yöresel Ürünler Pazarının bulunduğu alanda gerçekleştirildi.

Gastronomi istişaresi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Melita'dan Malatya'ya, Kültür ve Sanat Günleri Arslantepe buluşmaları kapsamında gerçekleştirilecek olan Gastronomi Fuarı için STK temsilcileriyle istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Akademisyenleri ağırladı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt Kent Konseyinin davetlisi olarak Malatya'ya gelen Türkiye'nin farklı Üniversitelerinden 15'e yakın Akademisyen ve Bilim Adamını, Yeşilyurt'un kültürü, gastronomisi, gelenek ve görenekleri ile tarihini ön plana çıkarmak adına hizmete sunulan Tarihi Yeşilyurt Konaklarında ağırladı.

Çalışmalar değerlendirildi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Arslantepe'nin UNESCO dünya kültürel miraslar listesine girmesinin ardından gastronomi alanında da UNESCO listesine girmek için çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Kunduru buğdayı tanıtılacak

Zengin Gastronomisi ve özellikle bulgur köfteleriyle ünlü Malatya'nın bir başka gastronomik değeri Kunduru Buğdayı ve öğütülmesi sonucu elde edilen Malatya'ya özgü bulgur çeşitlerinin tanıtımı yapılıyor.

Bu kez gündem gastronomi

Malatya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yürütülecek olan ve Malatya'nın UNESCO'nun Meydana getirici Şehirler Ağı'na dahil edilmesi konusunda yapılacak olan çalışmalar için bir toplantı düzenlendi.

İstişare toplantısı

Malatya'nın gastronomi alanında UNESCO'nun Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil edilmesi için Fırat Kalkınma Ajansı'nda (FKA) teknik istişare toplantısı düzenlendi.

'Her platformda olacağız'

İstanbul'da düzenlenen Gastronomi Fuarı'nı değerlendiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'İlimizin ticari hayatının canlı kalması için gastronomi turizmi önemli bir etken. Bu açıdan Malatya gastronomisinin tanıtımı adına her platformda var olmaya devam edeceğiz' dedi.

Önemli isimler ağırlandı

İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Gastronomi Turizmi Fuarında yer alan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nın standı ikinci gününde de birçok önemli ismi ağırladı.

Önemli isimleri ağırladılar

İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Gastronomi Turizmi Fuarında yer alan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın standı ikinci gününde de birçok önemli ismi ağırladı.

Malatya standına yoğun ilgi

İstanbul'da düzenlenen Gastronomi Turizmi Fuarında yer alan Malatya standı yoğun ilgi görüyor. Fuar açılış töreninde konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Malatya mutfağı ve gastronomisi sınırları aşarak dünyaya açılmayı fazlasıyla hak ediyor' dedi.

Yöresel lezzetler tanıtılacak

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 28-29-30 Haziran'da İstanbul'da düzenlenecek Gastronomi Fuarı'na katılarak AB Coğrafi İşaretli Malatya kayısısı başta olmak üzere kentin yöresel lezzetlerinin tanıtımını yapacaklarını söyledi.

Konak ziyaretçilerin ilgisini çekiyor

Yeşilyurt Belediyesi Gastronomi Konağı, Malatya'ya gelen ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Turizm ve gastronomi vurgusu

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Malatya Şube Başkanı Rıdvan Budak ve Yönetim Kurulu Üyelerini kabul ederek bir görüşme yaptı. Gürkan, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada Malatya'nın turizm ve gastronomisine vurgu yaptı.

Online istişare

Malatya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, UNESCO'nun Oluşturucu Şehirler Ağı Gastronomi Alanına başvuru yapılması ile ilgili online bir istişare toplantısı düzenlendi.

'Potansiyelimiz var'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 250 milyon doları aşkın ihracat geliri elde ettikleri kayısı ticaretine gastronomi, tarih turizmi ve sanayi ürünlerinde çeşitlenmeyi sağlayacak atılımları eklediklerini söyledi.

Peynir ve kağıt kebabı tanıtıldı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından coğrafi işaret başvurusu yapılan kağıt kebabı ve peynir. il dışından gelen gastronomi köşe yazarlarının ve gazetecilerin katıldığı bir programla tanıtıldı.

Battalgazi'de buluştular

'Gastronomi, Gezi Yazarları ve Medya Mensupları Buluşması' için Malatya'ya gelen şefler, gurmeler, yazarlar ve gazeteciler, tarihte birçok medeniyet ve farklı kültürün ortak buluşma noktası olan Medeniyetin Kalbi Battalgazi'nin tarihi mekanlarını gezdi. Battalgazi'de tarihi bir yolculuğa çıkan konuklar, Battalgazi'nin Kalbi Kadın Kooperatifi'ndeki kadınların ürettiği doğal ve yöresel ürünlere de hayran kaldı.

Malatya yemekleri tanıtıldı

Bu yıl ilki düzenlenen Kayısı Çiçeği Şenliği kapsamında Malatya'ya gelen konuklara kentin yemeklerini tanıtan Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'İlimizin sanayisini büyütürken, gastronomi turizmi ile ticari hayatı da canlı tutmak için girişimlerde bulunarak projeler üretiyoruz' dedi.

Şenlik başladı

"Dünya kayısı başkenti" olarak bilinen Malatya'da, "Hayat Çiçek Açıyor" sloganıyla Malatya Gastronomi, Turizm ve Tanıtım Derneği öncülüğünde "Kayısı Çiçek Şenlikleri" başladı.

Davetlileri ağırladı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Malatya Gastronomi Turizm ve Tanıtım Derneği tarafından düzenlenen 'Kayısı Çiçeği Şenliği' için Malatya'ya gelen acente ve tur sahipleri, yuotuberlar, gezginler ve gurmeleri, tarihsel ve kültürel yapısıyla dikkat çekici bir atmosfere sahip Çırmıhtı'da misafir ederek, bölgenin tarihi, medeniyeti ve yöresel lezzetleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

Şehrimizi herkese anlatmalıyız

Malatya Gastronomi, Turizm, Tanıtım Derneği (MAGTAD) Başkanı Zeki Saygı ve yönetimi, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı ziyaret etti.

Yeşilyurt'un payı büyük

1.Uluslararası Turizm, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Kongresinin açılışında konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt'un kendine has bir yemek kültürünün olduğunu belirterek, Malatya ölçeğinde gastronomi alanında Yeşilyurt'un payı büyüktür dedi.

Çınar Kanbay'ı ağırladı

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay'ı, Butik Otel, Gastronomi, Kent Belleği ve Kahve Konağı Müzeleri, yöresel ürünlerin satışı ve tanıtımının yapıldığı lokanta gibi fonksiyonel alanlara dönüşümü sağlanarak turizme kazandırılan Tarihi Yeşilyurt Konaklarında misafir etti.

Çınar, yatırımları yerinde inceledi

Malatya'nın Yeşilyurt İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ' Tarihi zenginlikleri, yöresel yemekleri, doğal ve kültürel güzellikleriyle farklı bir atmosfere sahip Kadim Çırmıhtı'nın geçmişten gelen tüm zenginliklerini, Tarihi Konakların Restorasyonu, Tekstil, Gastronomi ve Kent Belleği Müzeleri, Terzi Deresi Yenileme, Meydan Düzenleme ve Otopark projeleriyle gün güzüne çıkartacağız' diye konuştu.

Gastronomi Fakültesi talebi

Malatya Lokantacılar ve Turizmciler Derneği Başkanı Furkan Turmuş, Malatya'da Gastronomi Fakültesi'nin kurulması istediklerini belirtti.

Malatya yemekleri tanıtıldı

1.Uluslararası Malatya Gastronomi ve Kültür Kongresi tamamlandı. Kongrede sunulan 180 bildiri kitap hale getirilecek

Malatya'nın Gastronomi ve Turizmini kalkındırma çabaları

Malatya Lokantacılar ve Turizmciler Derneği Başkanı Furkan Turmuş, beraberindeki heyetle birlikte, Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Selahattin Gürkan'ı ziyaret etti. Yapılan görüşmede, Malatya'nın Gastronomi ve Turizmini kalkındırma çabaları ile şehrin tüm paydaşlarıyla birlikte şehre artı değer katılması görüşüldü.