Bağışıklık Haberleri

Bağışıklık Haberleri

Bentli'den 3.aşı önerisi

Malatya'da İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, sosyal medyasında yaptığı açıklamada, yeni tip korona virüs (Covid-19) pandemisinde 2 doz sinovac aşısı olmuş, 50 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşların 3. doz aşısını yaptırarak tam bağışıklık kazanmaları önerisinde bulundu.

82 bin kişi aşı yaptı

Yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı bağışıklık sağlamak amacıyla Malatya’da yeni tip koronavirüse karşı aşısı tamamlanan kişi sayısı 82 bin olarak açıklandı.

Aşı ile birlikte pandemide gidecek

Malatya İnönü Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Adem Köse, toplumun yüzde 80`i aşılanarak bağışıklık oranı yüzde 60-65 olmasıyla birlikte pandeminin artık yavaş yavaş yaşamdan gideceğini söyledi.

Arı ürünleri bağışıklığı güçlendiriyor

Malatya Arıcılar Birliği Başkanı Ali Çolak, katkısız bal, arı sütü, polen ve propolisin vücudun bağışıklık sistemini güçlendirerek, virüslere karşı direncini arttırdığına dikkat çekti. Çolak, Korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinen bal, polen, arı sütü ve ekmeği gibi arı ürünlerinin satışının arttığını söyledi.

Ramazanda strese karşı dengeli ve sağlıklı beslenme

Beden sağlığı için vazgeçilmez bir unsur olan dengeli beslenmenin başrolündeki lif, vitamin ve mineral içeriklerinden zengin yiyecekler, ramazanda da stres faktörlerine karşı en büyük silahlar olarak öne çıkıyor.

Oruç bağışıklığı güçlendiriyor

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Ramazan ayında oruç tutmanın bağışıklık (immün) sistemini güçlendirdiğine belirterek, itfar ve sahur sofralarında bol miktarda kayısı tüketilmesi için çağrıda bulundu.

Kelle paçaya ilgi arttı

Dünyayı etkisine alan korona virüs (Kovid-19) salgınının Türkiye'de yaygınlaşması ile birlikte, bağışıklık sistemini güçlendirdiği belirtilen kelle paça gibi sakatat ürünlerine talep 2 kat arttı.

Güçlü bağışıklık sistemi için

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. İsmail Özkaya, vatandaşların özellikle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde hazır gıdalar yerine sağlıklı besinler tüketmesi gerektiğini söyledi. Özkaya, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için bal ve pekmez tüketilmesini önerdi.

Korona virüs 'Sarımsak' ta ateşi yükseltti

Bağışıklık sistemini güçlendirdiği söylenen sarımsakın fiyatı bir anda yüzde 100 zamlandı.

Virüslere karşı aromatik yağ

Koronavirüse karşı aromatik yağların önemine dikkat çeken Eczacı Oktay Aykol, doğal ve insan vücuduna dost olan aromatik yağların bağışıklık sistemimizi güçlendirdiğini söyledi. Aykol, "Alkol bazlı dezenfektelere bu kadar yüksek fiyatta para vermenin anlamı yok. Aromatik yağlar hem ucuz hem etkili, insan vücudu ve doğaya dost ürünler" dedi.