Et satışları durgun

Kurban Bayramı et ve balık satışlarını da vurdu. Balıkçı ve kasap esnafı, 'Vatandaşların çoğu bayram sonrası temin ettikleri etleri tüketme eğiliminde olduğu için bu durumu da normal karşılıyoruz' dediler.

Et satışları durgun

Kurban Bayramı sonrasında geleneksel olarak azalan et satışları ile ilgili konuşan Kasap esnafları, “Kurban bayramları sonrasında vatandaşların et tüketimi artmasına rağmen kasap dükkânlarında et satışları azalıyor. Bu durum yaklaşık iki ay kadar sürüyor. Vatandaşların çoğu bayram sonrası temin ettikleri etleri tüketme eğiliminde olduğu için bu durumu da normal karşılıyoruz. Kısa süre sonra satışlarımızın normal hale gelmesini bekliyoruz” diye konuştular. Diğer yandan deniz ve karasulardaki balık avlanmasının Eylül ayı başında bittiğini anımsatan balıkçı esnafları, “Yaklaşık 10 gündür balık yasağı kalktı. Tezgâhlarımıza deniz ve tatlı su balıkları gelmeye başladı. Buna rağmen balık satışlarımız da çok düşük. Bunun sebebini ise Kurban Bayramına bağlıyoruz. Havaların biraz daha soğumasıyla satışlarımızın artmasını bekliyoruz” ifadesinde bulundular. Ayrıca Malatya balık pazarındaki balık fiyatları ise şöyle: “Levrek-çupra 35 TL, istavrit-hamsi 15 TL, alabalık 20 TL, sazan ise 8-10 TL arasında.”