Et fiyatları düşecek mi ?

Et ve Süt Kurumu (ESK), sürekli artış gösteren et fiyatlarını dengelemek ve düzenlemek amacıyla, kırmızı et endüstrisi alanında faaliyet gösteren firmalara 700 kilogram kesimlik hayvan satışı yapacağı duyurdu.

Et fiyatları düşecek mi ?

Et ve Süt Kurumu (ESK), son zamanlarda sürekli artış gösteren et fiyatlarını düzenlemek ve dengede tutmak amacıyla devreye girdi. ESK,  internet sitesinden yaptığı açıklamada kırmızı et endüstrisi alanında faaliyet gösteren firmalara kesimlik sığır satışıyla ilgili detayları paylaştı. Yapılan açıklamada, vatandaşların kırmızı eti daha uygun fiyata alması amaçlanıyor.

Kırmızı et fiyatlarında düşüş mü geliyor?

Kurum tarafından yapılan açıklamada, "Bu kapsamda, kırmızı et endüstrisi alanında (şarküteri üretimi yapan) faaliyet gösteren firmalara, etçi ve kombine ırklardan ortalama 700 kilogram canlı ağırlığında kesimlik sığır satışı yapılacaktır” şeklinde ifadeler kullanıldı.

Kırmızı et fiyatlarında düşüş mü geliyor?

Açıklamada, kesimlik büyükbaşların teslimatının Derince- Bandırma Limanı'nda yapılacağı belirtildi. Ayrıca teslimattan itibaren üç gün içerisinde kurum personeli gözetiminde kesimlerin gerçekleştirileceği ve  başvuruların 27 Aralık 2023 ile 8 Ocak 2024 arasında Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğüne yapılacağı duyurulurken, şu ifadelere yer verildi:  "Kesimlik büyükbaş hayvanlardan elde edilecek karkasların (sakatat, deri ve yan ürünler dahil) canlı kilogram satış fiyatı 130 lira + KDV'dir. Kurumumuza ilk defa canlı kesimlik büyükbaş hayvanlardan elde edilecek karkas (sakatat, deri ve yan ürünler dahil) satın alma başvurusunda bulunan firmalar, satış usul ve esaslarında belirtilen tüm evrakları eksiksiz ve imzalı bir şekilde teslim edecektir. Kurumumuzdan daha önce canlı kesimlik büyükbaş hayvanlardan elde edilecek karkas satın alan firmaların ise hâlihazırdaki evrakları incelenecek olup, dilekçe ile başvuruda bulunmaları yeterli olacaktır."

Kırmızı et fiyatlarında düşüş mü geliyor?

  • Beta
Beta Özelliği