Esnaftan kan bağışı

Malatya Ticaret Borsası (MTB) yeni tip Koronavirus (Kovid-19) salgını dolayısıyla kan stokları azalan Kızılay'a kan bağışı desteği verdi. MTB Başkanı Ramazan Özcan, MTB olarak Kızılay kan stoklarını yeniden, acilen toplanması için ikinci kez kampanya düzenlediklerini belirterek, 'Geçen defa 85 ünite kan buradan temin etmiştik, bugün inşallah 100 ünite kan temin etmek istiyoruz' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Esnaftan kan bağışı

Kızılay’ın Covid-19 pandemesinden dolayı kan stoklarının azaldığı yönünde yaptığı çağrıya destek veren Malatya Şire Pazarı Esnafı kan stokları azalan Kızılay’a kan bağışı desteği verdi. Şire pazarı içinde düzenlenen kan bağışı etkinliğinde Şire Pazarı esnafı ve çalışanları kan bağışında bulundu.

100 ünite kan temin etmek istiyoruz

Kan bağışı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan MTB Başkanı Ramazan Özcan, kan stoklarında yaşanan azalmayla birlikte kampanya düzenlediklerini ifade ederek, "Dünya da Ocak ayı itibariyle meydana gelen Kovid 19 pandemisiyle beraber insan hayatında bir takım kısıtlamalara gidildi. Bununla birlikte hastanelerimizde ciddi anlamda kan ihtiyacı doğdu. Tabi insan hayatının kısıtlaması ile Kızılay'ın kan stokunda ciddi bir azalma söz konusuydu. Bizde başkanımızla yapmış olduğumuz görüşme de MTB olarak Kızılay kan stoklarını yeniden, acilen toplanması için burada tekrar bir kampanya düzenledik. Bütün esnaf, tüccarlarımıza gerekli bilgilendirmeyi yaptık. Özellikle ülkemizin şuan en çok ihtiyacı olan en önemli şeylerden bir tanesinin Kızılay'ın kan stokunun eski haline dönmesi için bizlerin STK'lar olarak üzerimize yapması gerektiğini ifade etmiştik.  Geçen defa 85 ünite kan buradan temin etmiştik, bugün inşallah 100 ünite kan temin etmek istiyoruz" diye konuştu.

Kan stoklarımız bine yaklaştı

Koroanvirüsün Türkiye'yi etkisine almasıyla birlikte Kızılay'ın kan stokunda ciddi sıkıntıların yaşandığına dikkat çeken Türk Kızılayı Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu ise, "Normalde bin 500 stokumuz olması gereken bir durumda stoklarımız tamamen sıfırlandı. Bunun üzerine genel başkanımızın yaptığı çağrıda; kan stokumuzun azaldığını ve bununla ilgili destek açıklaması yapıldı. Bunun üzerine Malatya her zaman olduğu gibi üzerine düşeni yaptı. Özellikle kamu kurum kuruluşlarımız, derneklerimiz, siyasi partilerimiz ciddi manada kampanyalar düzenlediler. Ramazan ayına girmesiyle beraber bu stok daha da azalmaya başladı.  Öyle bir hal aldı ki, ameliyat olacak hastaya kan veremeyecek duruma geldik. Bu gibi etkinliklerle kan stoklarımız bine yaklaştı. Normalde bunun bin 500 olması gerekiyor. İnşallah en kısa sürede bu sayıya ulaşır ve kan stokunu ortadan kaldırırız. Kan stokunda azalmalar yaşanması üzerine her zaman yanımızda olan MTB Başkanı Ramazan Özcan'a teşekkür ediyorum.  Malatya halkına şunu söylemek istiyorum; Kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Çünkü ne zaman lazım olacağı belli değil.  Bizim kan bağışı noktalarımızda hijyen kurallarını alarak, sosyal mesafe kurallarına uyarak kan bağışı alıyoruz. Gelsinler 15dk misafirimiz olsunlar. Kan stokumuzu eski seviyeye getirelim" şeklinde konuştu.