Esnafı bu seferde elektrik yaktı!

6 Şubat tarihli depremlerden etkilen Malatya'da iş yeri yıkılan esnafa verilen geçici işyerinde elektrik tesisatı kaynaklı yangın çıktı. Çıkan yangının sebebinin açıkta bırakılan elektrik hatlarından kaynaklandığı iddia edildi. 

Esnafı bu seferde elektrik yaktı!

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen iller arasında bulunan Malatya’da, dükkânlarını kaybeden esnaflar için belli bölgelerde geçici işyerleri kuruldu. Battalgazi ilçesi Çatyol mevkiinde bulunan konteyner kentte elektrikçi dükkanı açan Hüseyin Tunay’ın konteynere, ana hattaki elektrik arızasından kaynaklı yangın çıktı. Konteynerdeki eşyaların birçoğu yandı. Dükkan sahibi Tunay, yangının açıktan ve dışarda götürülen kablolardan kaynaklandığını kabloların arızadan dolayı birbirine yapıştığını öne sürdü.

Zararımın karşılanmasını istiyorum

Elektrik tesisat döşemesinde sıkıntı olduğunu ve zararının karşılanmasını isteyen Tunay, “Akşam işten çıkarken şalteri kapatıyorum. Bugün yine kapattım. Yangın oldu denildi. Gittim baktım içeride bir şey kalmamış. Tamamen erimiş. Daha sonra diğer komşuların elektriği olmadığını fark ettik. Yukarı çıktık kontrol etmek için. TEDAŞ'ın çekmiş olduğu kabloların hepsi birbirine bağlanmış. Hepsi böyle bir arada olduğu için erimiş. Erimeyle birlikte o köpük konteynerin kendi çatı köpüğü erimeye başlamış. Aşağı doğru yana yana gitmiş. Ondan sonra konteyner komple başlamış. Zaten orada gece kalan birisi var. Yukarıda tesisatta patlama oldu. Sonra ben baktım ki senin iş yerinde ufak ufak böyle bir yukarıdan bir öyle bir alev var dedi. Benle yangın tüpüne gittim. Getirdim yangını önleyebilir miyim diye. O zamana kadar büyük konteynere yayıldı, önleyemedim. İtfaiye geldi diye camları kırdı. Zaten o gelinceye kadar olduğu gibi ne varsa eritmiş. Konteyneri yapanlar, hepsi bu işte kabahatli. Yani öyle tesisat yapılmaz. Zararımın karşılanmasını istiyorum” diye konuştu.