Esnafı bitirdiler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, beraberindeki partililerle Malatya Bakkal ve Bayiler Odasını ziyaret etti. Ağbaba, hem pandemi hem de zincir marketlerle ilgili yürütülen yanlış siyasetin bakkal esnafını mağdur ederek, bitirdiğini söyledi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Esnafı bitirdiler

CHP Genel Başkanı Yardımcısı ve Malatya milletvekili Veli Ağbaba, beraberindeki partililerle Malatya Bakkal ve Bayiler Odasını ziyaret etti. Ziyarette Ağbaba, Türkiye ve Malatya gündemine dair açıklamalarda bulundu. Pandemiden en çok etkilenen kesimim başında esnafın geldiğini anlatan Ağbaba, "Bakkalları, aslında hem pandemi hem de yürütülen siyaset bitiriyor ve mağdur ediyor. Aylardır bağırıyoruz esnafa destek olun diye.  Bin TL destek vereceğiz dediler. Bir bakkal BAĞKUR primi ödüyorsa en düşüş bin 55 lira prim ödeyen esnafa bin lira destek veriyorlar. Bunun yetmediği belli. Bin TL maalesef çeşitli sebeplerle herkese ulaşmadı. Yapılması gereken şey Genel Başkanımızla birlikte sunmuş olduğumuz 17 maddelik pakettir. Bu paketin gerçekleştirilmesi lazım. Sonuna kadar takipçisi olacağız. Üç harfli marketlerden dolayı bakkallar bitmiş durumda.  Bundan 15 yıl önce zincir market var mıydı? Yoktu. Bu marketler esnafın kanını emiyor. Bunlar 7 başlı ejderha. İlk başta sadece gıda ürünleri satarken, şimdi ne satıyor,  kış lastiği, bere, ayakkabı, elektrik malzemesi, beyaz eşya, boya her şey satıyor. Tedbir alınmazsa bu 7 başlı ejderha sadece bakkalları değil herkesi yiyecek. Bir kanun teklifi hazırladık teslim edeceğiz. Bu marketler 2, 3 kişi çalıştırırlar. Burada alışveriş yapmazlar. Bunlar esnafın düşmanı tedbir alınması lazım.  Anadolu Ajansı, Türkiye'de 500 bin esnafın kepenk kapattığını yazmıyor, Japonya'da bin esnafın iflas ettiğini yazıyor" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi davet edilmiyor

Geçtiğimiz gün Tohma Köprüsü açıldı, ancak CHP'den kimse katılmadı. Açılan köprü yoksa CHP'nin, Malatya'nın değil miydi? sorusuna yanıt veren Ağbaba, "Cumhuriyet Halk Partisi davet edilmiyor. Çünkü bu töreni yapanlar babalarının parasıyla, annelerinin altın bileziklerini satarak yapıyorlar. Vergilerimizle yapılmıyor, sayın Öznur Çalık'ın, yada bakanın annesinin bilezikleriyle yapılıyor. Babalarının çiftliği. MHP ve Ak Parti dışındaki arkadaşlardan vergi almıyorlar. Babalarının çiftliği gibi yönetiyorlar. Biz her türlü davet ve açılışlara icabet ederiz. Davet gelirse, elimizden geldiğince gitmeye çalışıyoruz. Tabi burası açılıştan çok, AK Parti'nin mitingi gibi. Karayolları Bölge Müdürü devlet memuru, AK Parti'nin işaretini yapıyor. Ey Malatya Valisi, sen devletin memuru musun ? Öznur Çalık'ın danışmanı mısın? Siz devlet adamısınız, bürokratsınız.  Rabia, Ak Parti'nin işareti.  Kimse kendine güvenmesin, devir döner. Bürokratlara sesleniyorum; İnönü Caddesi'nden ilerleyin eski Sümer Bank'ın karşısında bir park var. Abdullah Gül Parkı, şimdi Abdullah Gül'ün ismi yok. Şimdi ismi ne, Sümer Park. Bürokratlar, siyasi işler yaparsanız yarın sizi de kimse hatırlamaz" diye konuştu.

Çiftçilerimiz hiç şikayet etmesinler

Son günlerde Eski Malatya bölgesindeki mahallerdeki üreticiler, sulama birliğinin hiç bir tebligatta bulunmadan icraya verdiği iddia ediliyor bir çalışma yapacak mısınız? Sorusuyla ilgili olarak Ağbaba şunları söyledi; "Biz çok çalışma yaptık. Arkadaşlar gidip, AK Parti'nin kapısını dövsünler. Çünkü onları icraya veren de bu siyaset tarzıdır. Hem sulama suyu alma hem kanalizasyon suyuyla sula hem de Battalgazi Sulama Birliği hizmet vermesin. Bakın bu icra kağıdıyla ülkeyi 19 yıldan beri yöneten AK Parti iktidarıdır. Seçimle gelen sulama birlikleri, kayyumla DSİ'ye devredildi. Çiftçilerimiz hiç şikayet etmesinler, kendileri istedi böyle olmasını" şeklinde konuştu.

Yerel yöneticilerimizden destek bekliyoruz

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Malatya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Aziz Hamamcı, "Zincir marketleri birinci derecede sıkıntılı olduğumuz konudur. Bizi inanılmaz derecede etkilemiştir. Böyle giderse de küçük esnaf kalmayacaktır. Bir perakende yasası vardı hala çıkacak mı çıkmayacak mı belli değil. Ümidimiz var ama sonuç ne olacak belli değil. İş yerlerimiz açılıp kapanma saatleriyle ilgili sıkıntılarımız var.  Devletimizin vergi aldığı tekel bayilerin çalışma saatlerini gündeme getirmenizi rica ediyoruz.  Kantincilerimiz sıkıntı içerisinde. Kapalı geliri yok.  Yerel yöneticilerimizden destek beklentisi içerisindeyiz. Sadece Büyükşehir Kızılay ile birlikte gıda yardımı yaptı. Biz gıda değil nakdi yardım bekliyoruz" ifadesini kullandı.