Esnaf yerinden memnun değil

6 Şubat merkezli depremlerin ardından, iş yeri yıkılan peynirci esnafı Mehmet Timur, Battalgazi Belediyesi'ne vergi verdiklerini, belediyenin kendilerine destek çıkması gerektiğini belirterek, geçici satış yeri olarak tahsis edilen Yeşilyurt ilçesinde verilen satış yerlerinden memnun olmadıklarını söyledi.

Esnaf yerinden memnun değil

6 Şubat merkezli depremlerden en fazla zarar gören illerden olan Malatya’da birçok bina, iş yeri ağır hasar aldı ve yıkıldı. Battalgazi ilçesi Akpınar Mahallesinde dükkanı bulunan 45 yıllık esnaf Mehmet Timur, depremlerde iş yeri yıkıldı. Yıkımın ardından bir süre satış yapamayan Timur, Yeşilyurt ilçesi Lezzet Caddesinde kendisine tahsis edilen geçici iş yerinde ürün alım satımı yaptığı müşterilerinden uzak olduğundan dert yanarak bu duruma çare bulunmasını istedi. Ürün aldığı üreticilerin ve satış yaptığı müşterilerinin Battalgazi bölgesinde olması sebebiyle satış yapamadığını, kazandığını ise yol ücretine verdiğini ifade ederek yetkililerden yardım istedi.  
Uzun yıllar esnaflık yaptığını depremlerde Akpınar’daki iş yerinin yıkıldığı belirten Timur, “ Köy ürünlerini satıyorum. Akpınar’daki yerimizi ağır hasarlıydı yıktılar. İçeride olan ürünlerimizin bir kısmını kurtardık bir kısmı gitti. Şuan yöresel lezzet caddesinde satış yeri verildi. Fakat buraya gelen kimse yok satış yapamıyorum.” dedi.
Yıkılan iş yerinin yerinde dönüşüm yapılmasını isteyen Timur, satış yaptığı çevrenin Battalgazi ilçesinde yer aldığını vurgulayarak mağduriyetinin giderilmesini istedi.

Bizi kendi bölgemize versinler 

Köylünün ürün getirirken zorluk çektiğini bu sebepten dolayı kendisinin aracıyla ürün alıp ürün sattığını ve kazandığını yolda harcadığına değinen Timur, “ Derneğimiz kura çekti kurada Lezzet Caddesindeki yer bize düştü. Buradayız gelen giden yok bekliyoruz. Bizim alışveriş yaptığımız yerler kentin doğu kısmında Halıkan, Gülümuşağı, Adıyaman Sincik, Pütürge, Hanımınçiftliği, Orduzu, Eskimalatya buralardan geliyor. Şimdi bize verilen yer şehrin batısına düşüyor. Köylü buraya gelmekte zorluk çekiyor. Köylü buraya gelmekte ben de satış yapmakta zorluk çekiyorum. Günde iki üç defa arabamla Battalgazi bölgesine gidip köylüden mal alıyorum ve o tarafa satış yapıyorum. Arıyorlar yerinizi bilmiyoruz bize ürün ver diye onları götürüp sattığımızda da akaryakıtımı karşılamıyor. Yetkililerden rica ediyorum bizi kendi bölgemize versinler” şeklinde konuştu.

Battagazi Belediyesine vergi veriyoruz

Battalgazi Belediyesi'nin kendi esnafına sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Timur, " Bize geçici işyeri olarak Battalgazi konteyner alanında yer verilmesini istiyoruz. Yeşilyurt tarafından bana ürün getiren ve ürün alan kimse yok. Battalgazi Belediyesine bağlı dükkanlarımız biz oraya vergi veriyoruz. Belediyeden bize şimdiye kadar destek çıkmadı. Bize Hürriyet Parkının oradaki konteynerden yer verseler bizim çevremiz orası burada kimse bizi tanımıyor” diye konuştu.