Esnaf yerinde ve sağlam dönüşüm istiyor
6 Şubat depremlerinden en fazla etkilenen ilerden olan Malatya'da birçok bina yıkıldı ve ağır hasar aldı. Evleri ve işyerleri yıkılan, ağır hasar alan esnaf ve vatandaşlar ise geçici barınma merkezleri ve işyerlerinde yaşamını sürdürüyor.
Yıkılan ve ağır hasar alan binalara karşılık yerinde dönüşüm isteyen vatandaşlar ve işyeri sahibi esnaflar, çarşı ile ilgili bir belirsizliğin olduğunu, işyeri merkezleri ile ilgili yapılan projelerde kendilerinin muhatap alınmadığını savunarak, çarşı ile ilgili hazırlanan ya da hazırlanması planlanan projeye işyeri sahiplerinin de dahil edilmesini istiyor.
Esnaf tedirgin
6 Şubat depremlerinden en fazla etkilenen ilerden olan Malatya’da birçok bina yıkıldı ve ağır hasar aldı. Evleri ve işyerleri yıkılan, ağır hasar alan esnaf ve vatandaşlar ise geçici barınma merkezleri ve işyerlerinde yaşamını sürdürüyor. Yıkılan ve ağır hasar alan binalara karşılık yerinde dönüşüm isteyen vatandaşlar ve işyeri sahibi esnaflar çalışmaların biran önce başlamasını ve içlerinde bulundukların mağduriyetlerin giderilmesini istiyor. Esnaf, konut yapımına başlandığını ancak iş yerleriyle ilgili bir çalışmanın başlamamasının kendilerini tedirgin ettiğini söyledi.
İş yerlerinin akıbeti ne olacak?
6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya’da işyeri yıkılan esnaf kentin işlek caddeleri üzerinde tezgah açarak geçimini sağlamaya çalışıyor. Depremin üzerinden 4 ay gibi bir süre geçmesine rağmen işyerlerinin akıbetinin ne olacağını merak eden esnaflar sağlam ve yerinde dönüşüm isteyerek eski günlere dönmek istiyor. Devlet tarafından şehir merkezi dışında bulunan bölgelerde kalıcı konut yapımı sürerken işyerlerinin yapımı belirsizliğini sürüyor. Yerinde ve sağlam dönüşüm isteyen esnaflar ise yetkililerin taleplerini karşılamasının ve mağduriyetlerinin giderilmesi istiyor.