Esnaf unutuldu

6 Şubat depremlerinden en fazla etkilenen illerden olan Malatya'da depremin üzerinde 4 ay geçmesine rağmen esnafın mağduriyetinin giderilmediğini belirten Malatya Minibüsçüler Odası Başkanı Mesut İnce, 'Depremin üzerinden 4 ay 12 gün geçti biz oda başkanları olarak, taziyemiz dolayısıyla acımızdan saygımızdan sustuk bekledik. Yetkililer esnafımızı Malatya'mızı unutmayacağını düşündük ancak maalesef bizi unuttular' dedi. 

Esnaf unutuldu

6 Şubat depremlerinden en fazla etkilenen illerden olan Malatya’da birçok esnafın işyeri yıkıldı ve ağır hasar aldı. Depremlerden bu yana esnafların birçok sıkıntıyla karşı karşıya kaldıklarını ve esnafın sorunlarını anlatacak muhatap bulamadıklarından dert yanan Malatya Minibüsçüler Odası Başkanı Mesut İnce, “Hergün esnaflarımızın derdini anlatmak çözüm aramak İçin aradığımız bürokrasi memurlar kravatlı kaliteli takımlı arkadaşlar siz telefonları açmamaya devam edin toplantıdayız diyerek cevap vermeyin çünkü maaşlarınızı  devlet ödüyor deprem onlar İçin fırsata dönüştü süreç böyle zorluk içerisinde devam ederse binlerce esnafımızla kurumlarınızın önünde eylem yaptığımızda bizi yanlış anlamayın  sesimizi Ankara Türkiye duyar o zaman bizi daha gür sesle anlarsınız ama geç olur” şeklinde konuştu.    Sorunları çözme noktasında vali ve belediye başkanına ulaşabildiklerini belirten İnce, “ Valimize rahat ulaşıyoruz Büyükşehir Belediye başkanımıza rahat ulaşıyoruz ama sorunu çözmesi için görevli olan bürokrasi pahalı takımlı kravatlı memurlar maalesef kraldan çok kralcılar ulaşmak imkansız” dedi. 

Esnaf görmezden gelindi

Sorunların çözümü için esnaf temsilcilerinin görmezden gelindiğini ifade eden İnce, “Malatya Bakanlar gelir Malatya parti temsilcileri vekiller bürokrasi fotoğraf çekerek sosyal medyada paylaşırlar şak şak şak sorun çözüyoruz diye ama 30 bin esnafı temsil eden oda başkanlarını davet etmezler çünkü sorunu duymak istemezler yazıklar olsun sizlere ama önümüzdeki günlerde artık esnaflarımızla ilgili bizleri esnafımızı görmezden gelmeye devam ederseniz sesimiz gür çıkacak sesimizi mağduriyetimizi sorunlarınızı Cumhurbaşkanımıza duyurmak için ne gerekiyorsa yapacağız” diye konuştu.  6 Şubat depremlerinden sonra esnafın düştüğü duruma çözüm isteyen İnce, “Asrın felaketi 6 Şubat depremi sonrası evimizi kaybettik işimizi kaybettik oda binalarımızı kaybettik bizlerin artık kaybedecek hiçbir şeyi kalmadı o yüzden bizleri görmezden gelmeyin esnafımızın sesini duyun ve çare bulun gidişat bizleri üzüyor. Çözümsüzlük bizleri üzüyor. Esnaflarımızın dayanacak maddi gücü kalmadı” dedi. 

Sorunlarımızı Elazığ milletvekillerimize mi iletelim?

Esnafın sorunlarının çözümü için vekilleri göreve davet eden İnce, “ Malatya Milletvekilleri sizleri göreve davet ediyorum. Galiba esnafı unuttunuz depremi unuttunuz biz normale dönmedik siz ayağa kalkın esnaf ayağa kalksın sorunlarımızı dinleyin çare arayalım artık seçim bitti. Sizlerin görevi Malatya’nın sorununu çözmek. Deprem sonrası aylar geçti 38 oda başkanımızın dinlediniz mi görüşlerini aldınız mı ya siz ne yaptınız biz bilmiyoruz sorunlarımızı Elazığ milletvekillerimize mi iletelim kime anlatalım siz söyleyin” ifadelerini kullandı. 

4 aydır tek kuruş gelirimiz yoktur

Geçimini sağlayamayan esnafın çalışanlarının maaşını ödeyemediklerinin altını çizen İnce, “ Binlerce işyeri yıkıldı binlerce işyeri daha yıkılacak çarşıya şimdiye kadar başlanmalı temel atılmalıydı umutlarımız kalmadı artık halen çarşıya konteyner konuluyor bunun anlamı çarşı işyerleri geç mi yapılacak açıklama yapın esnaf bilsin 4 ay 12 gündür tek kuruş gelirimiz yoktur kredi ödemeleri günü geldi bankalar nasıl ödenecek esnaf geçimini nasıl sağlayacak çalışanlarımızın maaşını nasıl ödeyeceğiz BAĞKUR’U nasıl ödeyeceğiz aylık 15 bin TL yükselen ev kiraları nasıl ödeyeceğiz onlarca soru açıklık getirilmeli artık” diye konuştu.